DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Prost: Csak vezérpilótaként lehetséges ennyi győzelem, mint Hamiltonnak

A négyszeres világbajnok francia szerint Lewis Hamilton egyértelműen kedvezményezett a Mercedesnél, de az összes nagy bajnok így érte el nagy sikereit. A motivációval sincs gond a britnél.

Az évezred első évtizedének első felét Michael Schumacher dominálta a Ferrarival, az utóbbi hat esztendőben pedig Lewis Hamilton diadalmenetét láthatjuk a Formula-1-ben. Nemrég biztosította be hatodik világbajnoki címét és mivel továbbra is nagyon éhes a sikerre, kiemelkedően jó csapatban versenyez elsőszámú pilótaként, Alain Prost szerint butaság is lenne abbahagynia. A tudása úgyszintén semmit nem kopott.

„Bár már harmincnégy éves, a motivációja abszolút semmit nem csökkent. Hatalmas tudás és tapasztalat birtokában van. Gyakran előfordul, hogy ennyi bajnoki győzelem után az ember elveszíti már a motivációját és azon gondolkodik, mi legyen a következő célja az életben.”

„Nála viszont erről szó sincs, még mindig érez magában erőt és céltudatosságot, hogy véghez vigye, amit eltervezett, ráadásul a legjobb csapatban van” – ecsetelte véleményét Alain Prost a Motorsport.com szakoldal hasábjain.

Bottas könnyedén beletörődik a második számú pilóta státuszba


„Számomra nem is kérdés, hogy a Mercedesen belül továbbra is Lewis lesz a kedvezményezett, ahogy eddig is. Ha megnézzük Michael Schumacher, Ayrton Senna, Sebastian Vettel, vagy éppen Max Verstappen sikereit, ott is azt láthatjuk, hogy szükség van egy első és egy második számú pilótára.”

„Nem mindenki akar így versenyezni, az viszont csak bonyolítja a helyzetet, viszont a legmagasabb célokért küzdve igenis nagy különbséget jelenthet. Lewis és Valtteri jól kezelik ezt a szituációt, a finn nem jár messze tőle, nagyon is gyors, de Lewis képes mindig erősebb és erősebb produkcióval előállni” – mutatott rá a „professzor”.

Éppen ez lehet a Mercedes egyik legkomolyabb ütőkártyája 2020-ban, ha a Ferrarinál tovább folytatódik a belháború Vettel és Leclerc között, Hamilton pedig Bottas oldalán csak profitálhat kettejük versengéséből.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: