DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bottas: A Red Bull és a Ferrari mögött járunk

Az idei bajnokság ezüstérmese szerint egyértelmű, hogy a Mercedes jelenleg csak a harmadik erő a Formula-1-ben. A Ferrarin kívül a Red Bull-Honda is meghaladta az Ezüst Nyilak szintjét.

A 2019-es szezon a német gyártó nyomasztó dominanciájával kezdődött és jó ideig úgy is folytatódott. A kilencedik versenyig kellett várni, mire valamelyik riválisnak sikerült megtörnie Hamilton és Bottas elképesztő győzelmi szériáját és akkor sem a Ferrari, akire év elején még fő esélyesre tekintettek, hanem a Red Bull-Honda vitte el a pálmát.

Tény, hogy a második félévben teljesen más képet láthattunk az erőviszonyokról, az időmérő edzéseken feltétlenül. Hatalmas pontelőnye birtokában azonban könnyebben kényelmeskedhetett a Mercedes, mivel így is könnyedén bezsebelték a világbajnoki első és második helyet pilótái, valamint a csapatverseny elsőségét is simán szerezte meg az istálló.

A Német Nagydíj után mindössze egyszer sikerült megkaparintani az első rajtkockát, Bottas Austinban az élről indulva nyert. A finn úgy gondolja, a jelenlegi erősorrendben csak harmadik a Mercedes, ám honfitársa, JJ Lehto szerint Toto Wolffék már jó ideje mindent letekertek és takarék üzemmódban használnak, ettől tűnnek olyan jónak a riválisok.

Bottas szerint Abu Dhabiba is csak harmadik erőként utaznak


„A Red Bull brazíliai teljesítménye kicsit felkészületlenül érte a Mercedest. Tudtuk, hogy nem lesznek gyengék, de azt hiszem, még annál is erősebb produkciót nyújtottak, mint amire számítottunk előzetesen, különösen az egyenes szakaszokon” – idézi Valtteri Bottast a Gpfans.com szakportál.

„A kanyarokban mindig is jól muzsikált az autójuk, de most már az egyenesekben is jobbak nálunk. Ha a szezon elejét összehasonlítjuk az évad végével, láthatjuk, hogy a Red Bull alaposan feljavult és hatalmasat fejlődött. Ha ezt az ütemet egy grafikonon akarnám ábrázolni, arra jutnék, hogy a Red Bull jövőre is előttünk lesz.”

„De azért ez nem ilyen egyszerű. Teljesen új szezon kezdődik jövőre, mindenki egészen új autóval jelentkezik és fejlődik, beleértve minket is. Lehetetlen előre jósolni, mi lesz jövőre, mindenki a nulláról indul, bár az is igaz, hogy nemigen változnak jövőre a szabályok” – tekintett előre Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: