DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Coulthard: Vettelnek tükörbe kellene néznie

A négyszeres világbajnok nincs azon a szinten harci szituációkban, mint riválisai. Az ex-F1-es kritikus véleményt fogalmazott meg: Vettel jó abban, amikor másokat kell hibáztatni.

A többség Sebastian Vettelt tartja a Brazil Nagydíjon történt kettős Ferrari-kiesés fő – habár nem kizárólagos – felelősének. A saját csapattársával, Charles Leclerc-rel ütköző német kapcsán kifejezetten éles kritikát fogalmazott meg a korábbi Formula-1-es pilóta, David Coulthard, aki szerint harci szituációkban Vettel egyszerűen nincs riválisai szintjén.

„Tükörbe kellene néznie, és bevallania, hogy az incidens előidézésében neki volt oroszlánrésze. Jó abban, amikor másokat kell hibáztatni. Seb kötélen táncolt egész évben, kemény szezonja van, hiszen a fiatal Charles megjött és mutatja, milyen sebesség rejlik benne: számos pole-pozíciót szerzett és előtte áll a bajnokságban” – mondta a Channel 4 adásában szakértőként Coulthard.



A skót szerint – aki 2008-as visszavonulásával adta át a helyét a Red Bullnál az ifjú Vettelnek – a Ferrari korábbi vezérpilótája idén szembesült azzal, hogy a korábbi sikerekre nem lehet támaszkodni:

„Seb négyszeres világbajnok, de a múlt érdemei nem garantálják a sikert a jövőben. A kétségbeesett emberek kétségbeesett dolgokat tesznek. Ezzel nem azt mondom, hogy ő kétségbe van esve, de nincs azon a szinten a kerék a kerék elleni csatákban, mint mások. Fantasztikusan gyors világbajnok, de megvan a múltja, ha ilyen típusú versenyzésre kerül a sor” – fogalmazta meg kritikus véleményét Coulthard.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: