DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel formába lendült, 2020 után is maradna

Monza után a teljes összezuhanás jeleit mutatta, azóta azonban láthatóan visszanyerte jó formáját Sebastian Vettel és szíve szerint a jövő év után is maradna a Formula-1-ben.

A 2019-es szezon során rengeteg csalódás és keserűség érte a négyszeres világbajnok német pilótát, a mindössze második F1-es szezonját futó Charles Leclerc igen gyorsan felért Vettel szintjére, majd meg is haladta. Vettel a tavalyi év után ismét számos látványos és sokba kerülő vezetői hibát vétett (Bahreinben, Kanadában, Nagy-Britanniában és Olaszországban), a legtöbben már leírták őt a monzai súlyos baki után és teljesen biztosra vették, hogy Charles Leclerc immáron a Ferrari vezérpilótája.

A szingapúri, némileg szerencsés győzelme újra önbizalmat adott a németnek, aki végre a Ferrari jelentősen feljavuló autójával vehette fel a harcot a riválisok ellen. Folyamatosan a legjobb helyezésekért harcolhat, Szocsiban, Japánban és Mexikóban is egyértelmű győzelmi esélyei voltak. Brazíliában újra villantott, Max Verstappen mögött a második rajtkockát szerezte meg.

A Ferrari és Vettel is egyértelműen feljavult szeptember végétől


A legutóbbi négy időmérőből háromszor Vettel volt a gyorsabb csapattársához képest. Hogy mit tervez 2021-ben? Maradni szeretne a Formula-1-ben. „Ebben a pillanatban még nem tudom, mi lesz 2020 után, mert egyelőre nincs szerződésem 2021-re, de arra számítok, hogy a jövő évet követően is folytatom a pályafutásomat” – reagált a kérdésre Vettel a Sky Deutschland adásában.

„Igaz, nem érzem úgy, hogy jelentősen változnának a dolgok a 2021-es szabályváltozásokkal. Nem lettem túl nagy rajongója, mert szerintem úgy kellene versenyeznünk, hogy nincsenek ilyen DRS-szerű dolgok az autókon. A Formula-1-et úgy kellene szabályozni, hogy ne legyen szükségünk ilyen mesterséges eszközökre” – tette hozzá Sebastian Vettel.

Max Verstappennél is újra porondra került a híresztelés, miszerint 2021-ben már a Mercedeshez szerződne Lewis Hamilton helyére. A holland megint nem cáfolta az értesülést, kiemelte, hogy először is azt kell látni, hogyan alakul a következő szezon eleje, teljesen nyugodtan és türelmesen várja a fejleményeket, nem szeretne semmit elkapkodni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: