DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Már nem csak a Ferrarinál, hanem a Red Bullnál is gyengébbek vagyunk

Lewis Hamilton úgy érzi, mindent beleadott Brazíliában, időmérős vereségét egyértelműen annak tudja be, hogy a Ferrari és a Red Bull-Honda is legyőzi a Mercedeseket az egyenesben.

Lemaradt az első rajtsorról a hatszoros világbajnok Interlagosban, szűk két tizedmásodperccel kikapott ugyanis a pole-pozíciót megszerző Max Verstappentől, de még Sebastian Vettel is néhány századmásodperccel elé tudott kerülni a Ferrarival. Hamilton már a pénteki edzések után érezte, hogy nem lesz meg az első rajtkocka, de a Mercedes most is bízhat kiváló versenytempójában.

„A harmadik szabadedzésen egészen versenyképesnek tűntünk, az időmérőn viszont vagy mi veszítettünk tempót, vagy a riválisok kapcsoltak rá jobban. Annak azért összességében nagyon örülök, hogy legalább a két Ferrari közé be tudtam furakodni. Sajnos a motorerő tekintetében hátrányban vagyunk, a két riválissal szemben biztosan” – mutatott rá Lewis Hamilton.

A Mercedest a Ferrari és a Honda is veri az egyenesben?


„A legtöbb időt ugyanis az egyenesekben veszítjük el, ennek ellenére abszolút mindent beleadtam. Az utolsó gyorskörömben mindent kihoztam, a lehető legjobban sikerült, de hiányzott a tempóm az egyenesben. Nagyon remélem, hogy vasárnap a gumikezelésben ismét jók leszünk.”

Már bebiztosította idei világbajnoki címét is, de a brit ász számára semmi nem változott. „Összességében szinte semmit nem változik a hozzáállásom egész évben. Igaz, talán egy kicsit agresszívebben merek próbálkozni a futamon most már. Nem látok okot arra, hogy változtassak, ugyanúgy fogom folytatni, ahogy eddig” – tekintett előre Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: