DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton: Túl nagy a hátrányunk a Ferrari mögött

Az immáron hatszoros világbajnok Lewis Hamilton aggódik a vörös autókhoz képest tapasztalt hátránya miatt, egyáltalán nem biztos abban, hogy három-négy tizedet behozhatnak szombaton.

Brazíliában érdemi munkát az első szabadedzésen alig végezhettek a pilóták, mivel igen korán megérkezett az eső Interlagosba. A délutáni gyakorláson már jobb volt a helyzet, bár az FP2 első időszakában helyenként még vizes volt a pálya, aminek egyik legnagyobb vesztese Robert Kubica lett, aki a hideg gumikkal egy nedves részen megcsúszott és összetörte a Williams-Mercedest.

A lassan teljesen felszáradó pályán a két Ferrari átvette a vezetést, viszonylag stabil előnnyel végzett Sebastian Vettel és Charles Leclerc a Mercedesek előtt, de még Max Verstappen is befért az Ezüst Nyilak elé. A holland már a hétvége előtt úgy gondolta, győzelmi esélyei lehetnek Interlagosban.

Hamilton úgy érzi, a Ferrari megint az egyenesben győzi le a Mercedeseket


„Nem hiszem, hogy át lehetne hidalni a Ferrari mögött jelenleg látható tetemes hátrányunkat. Pedig jó alapokkal indultunk neki a hétvégének, a délelőtt rendelkezésre álló rövid idő során néhány fontos változtatást is végrehajtottunk, amit éjszaka igyekszünk finomhangolni. Az átlagosnál is fontosabb megtalálni a megfelelő beállításokat, mivel (az eső miatt) valójában csak két szabadedzés áll rendelkezésünkre az időmérő edzés előtt. Jó lenne, ha még precízebben sikerülnének a változtatásaink” – idézi Lewis Hamiltont a Speedweek.com szakoldal.

„Nem tudom, hogy van-e még bennünk három tizedmásodperc, amennyivel a Ferrari előttünk jár. Egyértelmű, hogy a Ferrarik nagyon gyorsak ezen a hétvégén, ahogy ez pénteken is látszott. A megszokott módon győznek le minket az egyenesekben, meglátjuk, tudunk-e ezzel valamit kezdeni” – mutatott rá a hatszoros világbajnok.

A legtöbb szakember és versenyző nagyon várta, hogy Brazíliában ismét megvizsgálhassa a Scuderia motorteljesítményét, a jelek szerint Austinban egyszeri kisiklás volt a visszaesés. Hamilton maga is megerősíti, hogy a Ferrarik ismét bivalyerősek az egyenesekben, szigorított vizsgálat ide, vagy oda.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: