DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen Hamilton helyére pályázik 2021-től?

Egyre erősebb a híresztelés, hogy Lewis Hamilton a jövő év végén a Ferrarihoz szerződhet át. Ebben az esetben megnyílna az út Max Verstappen előtt a Mercedesnél. A holland kitérő választ adott.

Az idei évhez képest nem igazán változik alapvetően a pilótafelállás jövőre a száguldó cirkuszban, de a 2021-es, gyökeres szabályváltozások miatt úgy fest, a következő szezon derekán igencsak felbolydulhat a pilótapiac. Az egyik legfontosabb Lewis Hamilton további sorsa lehet, több szakember is biztosra veszi, hogy a hatszoros világbajnok brit a jövő év végén átszerződik a Ferrarihoz, ahol majd karrierjét később be is fejezi.

A pilótapiac egyik legkapósabb tagja nem meglepő módon Max Verstappen, de a Red Bull támogatásával a Formula-1-be kerülő holland egyelőre hűséges marad az energiaitalos istállóhoz és 2020-ban is Christian Horneréknél versenyez. A csapat és a hétszeres futamgyőztes is úgy gondolja, hogy az autó és a Honda-motor is olyan ütemben fejlődik, hogy jövőre egyértelműen harcban lehet a világbajnoki címért.

Jövőre szinte minden kulcsfontosságú pozícióban levő versenyzőnek lejár a szerződése, így komoly mozgolódásra lehet majd számítani. Jacques Villeneuve például egyértelműen úgy véli, Hamilton a közeljövőben már a Ferrarinál fog versenyezni, az a pletyka is egyre erősödik, hogy a helyére éppen Max Verstappen érkezhet.

Hamilton a Ferrarihoz, Verstappen a Mercedeshez tart 2021-ben?


A Corriere della Sera című lap információi szerint Verstappen jó eséllyel már alá is írt egy szerződést a Mercedesszel, miszerint Lewis Hamilton távozása esetén az Ezüst Nyilaknál folytatja pályafutását. Ezzel szembesítették is a fiatal hollandot, aki ugyan igyekezett kitérő választ adni erre, de igazán nem cáfolta meg az értesülést.

„Nagyon kényes kérdés ez! Jelenleg boldog vagyok ott, ahol vagyok, a Red Bull-lal akarok nyerni. Az energiaitalosokkal kerültem fel a Formula-1-be, ők adták meg nekem a lehetőséget, ezért lojális vagyok hozzájuk. Itt otthon érzem magam és nem is morfondírozok még a távolabbi jövőmön, jelenleg ez a helyzet” – idézi Max Verstappent a Gpfans.com szakportál.

A Red Bull holland pilótája korábban kijelentette, hogy sosem szerződne szívesen olyan csapathoz, ahol csak másodhegedűs lenne egy vezérpilóta mellett – mint amilyen Lewis Hamilton a Mercedesnél, vagy korábban Sebastian Vettel a Ferrarinál – és csapattársára épül az istálló. A bikáknál most ő a vezér, de amennyiben valóban távozik a Mercedestől Lewis Hamilton, Verstappen azonnal átvehetné ott is a vezető szerepet. Éppen a napokban nyilatkozott arról Verstappen, hogy ideje lenne leváltania az unalmas Hamiltont. Lehet, hogy nem csak képletes értelemben történik meg?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: