DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Villeneuve: Hamilton utolsó lépése a Ferrari lesz

Már sejti a kanadai véleményvezér, mit tervez a hatszoros világbajnok: megdönteni a rekordokat, aztán váltani. Eközben a korábbi Ferrari-csapatfőnök is dicséri Hamiltont, de Schumacherhez nem hasonlítja.

Idén különösen felkapott téma volt Lewis Hamilton és a Ferrari lehetséges közös jövőjének boncolgatása, bár ezekre reagálva maga a versenyző mindig Mercedes iránti lojalitását hangsúlyozta. Ez nem szab gátat az olyan elméleteknek, mint az 1997-es világbajnoké, Jacques Villeneuve-é.

„Lewis minden rekordot magáénak akar, aztán a győzelem a Ferrarival az utolsó lépés lenne számára. Úgy vélem, hogy ezt forgatja a fejében” – nyilatkozta szakértőként Villeneuve az olasz Sky Sportsnak. A hatszoros világbajnok és 83-szoros futamgyőztes jó eséllyel 2020-ban túlszárnyalhatja Michael Schumacher még fennálló fontos csúcsait: a hét vb-címet és 91 győzelmet. Ha pedig már ő lesz a rekorder, a kanadai szerint nyugodtan kockázatot vállalhat a csapatváltással.



Elkerülhetetlen, hogy sokan összehasonlítsák Hamilton és Schumacher sportolói pályáját, és megpróbáljanak győztest kihozni. A korábbi csapattulajdonos, Eddie Jordan vitatható fejtegetésében a britet már most a német fölé helyezte, arra hivatkozva, hogy Schumachernek könnyű dolga volt, mivel szerződése alapján mindig neki kedvezett csapata. A korábbi Ferrari-csapatfőnök, Stefano Domenicali vélekedése érthetően más:

„Mindig nehéz két versenyzőt összehasonlítani, két különböző autóval két különböző korszakból. Azt egyértelműen látom, hogy Lewis nagy harcos, aki sokat változott, évről évre egyre többet ért el. Számomra Michael Michael, de azt, amit Lewis művel a bajnoki címein is túlmenően, hihetetlennek tartom. Kiváló nagykövet, és nagy szükségünk van rá a jövőben is” – mondta a Channel 4 csatornának Domenicali.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: