DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Verstappen: Ideje leváltani az unalmas Hamiltont

A Red Bull fiatal holland pilótája reméli, hogy a Formula-1 fiatal generációja hamarosan véget vet Lewis Hamilton unalmas dominanciájának a sportágban. Mindez továbbra is a Mercedesen múlhat.

A szakemberek leginkább Charles Leclerc és Max Verstappen lehetséges hatalomátvételét vizionálják, de ütőképes autóval George Russell és Lando Norris sem tűnik éppen ügyetlennek. Az új generáció kiütheti a nyeregből a 2014 óta egy év kivételével megszakítás nélkül uralkodó Lewis Hamiltont.

„Úgy vélem, csak jót tesz a sportágnak, hogy ezek a fiatal srácok egyre törnek felfelé és remélhetőleg rövid úton az élre kerülhetünk. Kezd nagyon unalmassá válni mindig Lewis győzelmeit látni, mindent meg kell tennünk, hogy ezen változtassunk. Ő is egyre idősebbé válik, úgyhogy egy ponton biztosan megszakad a sorozata” – mondta el Max Verstappen.

Verstappen már nagyon unja Hamilton és a Mercedes dominanciáját


„Legnagyobb részben a csapaton fog múlni, nem annyira Lewison, hogy őszinte legyek. Amennyiben a Mercedes továbbra is ilyen mértékben dominálni képes autóval jelentkezik, akkor ezután is nyerni fog. Ezért elsősorban arra kell törekednünk, hogy csapatként legyőzhessük őket.”

„Úgy vélem, a megfelelő úton járunk ehhez. Ha megnézzük a motorerőt, akkor a Mercedeshez és a Renault-hoz képest nagyon jól állunk és ez meglehetősen biztató a jövő évre előretekintve. A viszonyom Lewisszal? Austinban valóban megbeszéltük a problémáinkat a rajtrácson, elismerem Lewis tudását, de ugyanakkor keményen kell egymás ellen is küzdenünk. Tisztáztuk az ellentéteket” – tette hozzá a Red Bull holland pilótája.

Verstappen idén az összetett harmadik helyezésért küzd, amiben segítségére lehet, hogy Charles Leclerc rajtbüntetésben részesül Brazíliában, viszont cserébe a monacói sokkal jobban feltekerheti a vadonatúj erőforrást az utolsó két futamra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: