DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen: Remekül fejlődünk a Hondával, jövőre a bajnoki cím a cél

Bár az évad első harmadában arról szólt a pletyka, hogy Verstappen igyekszik kihátrálni jövő évi szerződéséből, már teljesen más hangulatban van a holland. Jövőre már a végső elsőségért menne.

Fokozatosan fejlődik és zárkózik fel a Red Bull-Honda 2019-ben. Bár rögtön egy dobogós helyezéssel indított Melbourne-ben Max Verstappen, az év első harmadában egyértelmű hátrányban volt a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest is, így hiába nyújtotta élete eddigi legjobbját, néhány dobogós helynél többet nem tudott felmutatni.

Az először Ausztriában bevetett aerodinamikai fejlesztések, valamint a Honda egyre hatékonyabban továbbfejlesztett, megbízható és gyors erőforrásának köszönhetően azonban Max Verstappen hirtelen a közvetlen élmezőnyben találta magát és egy apróbb, őszi megingástól eltekintve azóta is minden helyszínen remek tempóval rendelkezik.

A szezon elején még az a hír járta, hogy a holland szeretne kilépni szerződéséből és jövőre máshol versenyezni, de azóta teljesen másképp gondolja, az energiaitalosokkal akar felérni a csúcsra. Akár már 2020-ban is, mivel a körülmények és a fejlődési ütem végre Verstappen szája íze szerint alakul. Ha pedig a Ferrarinál tovább tart majd a csapaton belüli rivalizálás, az szintén a holland malmára hajthatja a vizet.

Jövőre nagy áttörést láthatunk és a Red Bull rendszeresen a Mercedes elé kerül?


„Már idén is elértünk néhány kiemelkedően jó eredményt, de szeretnénk szintet lépni és jövőre már a világbajnoki címet célozzuk meg. 2019 tanulóév volt a Hondával és kiváló fejlődést mutattunk be közösen. Mindenki nagyon motivált a csapatban és nyerni akarunk” – idézi Max Verstappent a Grandprix247.com szakportál.

A csapatfőnök is úgy érzi, 2020 az ő évük lehet. „A szabályok nagyrészt azonosak maradnak, úgyhogy mindent, amit az idei évben tanultunk, felhasználhatjuk a következő szezonra. Mindig is figyelembe vettük, hogy 2019 átmeneti évad lesz és elég jól is sikerült. Csak gratulálni tudunk a Hondának ahhoz a fejlődéshez, amivel idén jelentkeztek. Ha egy kicsivel több szerencsénk van, többször is nyerhettünk volna. Megpróbáljuk jó formánkat átmenteni a jövő évre is, de még mindig a Mercedes jelenti számunkra a szintet, amit el kell érnünk” – nyilatkozta Christian Horner, aki nemrég arról is beszélt, hogy 2020 az elmúlt időszak legdrágább éve lesz a csapatok számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: