DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Verstappen: Hamiltont a sárga zászló mentette meg

Max Verstappen az utolsó körökben majdnem elkapta Lewis Hamiltont, de a hosszú egyenes végi sárga jelzés miatt nem előzhetett. Ráadásul a Red Bull padlólemezén is jókora sérülés volt.

A Red Bull holland pilótája nem éppen legnyugalmasabb napjait éli mostanában. A Mexikói Nagydíj hétvégéje óta szópárbajt vív Lewis Hamiltonnal, akinek az időmérő után is beszólt elfogadhatatlan vezetési stílusa miatt. A futam leintése után a Ferrarihoz intézett egy-két keresetlen szót, csalással vádolva meg a vörösöket, de azért megjegyezte azt is, hogy bizony megelőzte volna a hajrában Hamiltont, ha Magnussen kiesése miatt nem éppen a legrosszabb helyen lengetik a sárga zászlót.

A harmadik helyezésnek így is örül, főleg, hogy már az elején érzékelte, hogy Valtteri Bottas tempója elérhetetlen számára. „Egészen pozitív hétvégét zártunk, nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen pályán végezhettem harmadikként. Az utolsó körökben nagyon rosszul jött nekem a sárga zászlózás, emiatt nem előzhettem az egyenes végén. Enélkül ugyanis másodikként zárhattam volna a versenyt” – ecsetelte véleményét az USA Nagydíja után Max Verstappen.

Verstappen Hamiltont is megelőzte volna a sárga zászló nélkül?


„Amikor a futam után kiszálltam az autóból, akkor vettem észre, hogy a padlólemezemből jókora darab letört, ezért nagy kár, mert ha nem sérül meg az RB15-ös alja, még versenyképesebb lehettem volna. Jól rajtoltam, majd próbáltam követni Valtterit, de gyorsan világossá vált, hogy gyorsabb nálam, úgyhogy az, hogy durván öt másodperccel végeztem csak mögötte, remek teljesítménynek mondható, főleg, hogy még sérült is volt az autóm.”

„Úgy vélem, a kétkiállásos stratégia volt a legmegfelelőbb, nem hiszem, hogy bármit is másképp csinálhattunk volna, ez volt számunkra a leggyorsabb taktika. Elégedett vagyok, mert láthatóan előreléptünk és újra csatázhatunk a legjobb helyezésekért. Így sem lesz könnyű a hátralevő két verseny, de nem adjuk fel. Természetesen lenyűgözőnek tartom Lewis eredményeit, ha valaki hatodszor szerzi meg a világbajnoki címet, ahhoz nagyon egyenletesen jól kell teljesítenie, úgyhogy megérdemli” – tette hozzá Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: