DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen a Ferrariról: Ezt érdemlik a csalók

Max Verstappen eléggé csípősen szólt oda a Ferrarinak, miután az olaszok dramatikusan visszaestek az USA Nagydíjon, pont azt követően, hogy a Red Bull a szabályok tisztázását kérte az FIA-tól.

A Mexikói és az USA Nagydíj közötti időszakban arról szóltak a hírek, hogy a rivális csapatok szerint a Ferrari sántikál valamiben, s főként a Red Bullnál gyanakodtak valamiféle turpisságra a maranellóiak motorerőfölényét látva.

Az energiaitalosok nem is tétlenkedtek, ugyanis a szabályok tisztázását kérték az FIA-tól az austini versenyt megelőzően, méghozzá az üzemanyagátfolyással foglalkozó rész érdekelte leginkább az osztrák istállót.



A Ferrari a történtek után alaposan visszaesett, hiszen az elmúlt hat versenyhétvégét követően először nem ők szerezték meg a pole-pozíciót, a versenyen pedig csak szenvedtek: Sebastian Vettel hamar a hetedik helyre esett vissza, mielőtt a nyolcadik körben egy látványos felfüggesztési hiba miatt kiállni kényszerült, Leclerc pedig majdnem egyperces hátrányban ért célba a negyedik helyen.

A holland Ziggo Sportnak Max Verstappen foglalta össze röviden, de annál markánsabban a véleményét a Ferrari gyanúsan időzített visszaeséséről: „Nos, ez történik, amikor abbahagyod a csalást. Szerencsére most már minden rendjén van, de szemmel kell tartanunk őket!”

Max Verstappen a harmadik helyen ért célba az USA Nagydíjon, messze Charles Leclerc előtt, és annyira nem is sokkal a két Mercedes mögött, Hamiltont még talán el is kaphatta volna, ha Magnussen nem áll félre a második szektorban fékhibája miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: