DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen: Hamilton úgy megy a pályán, mintha senki más nem is lenne ott

Folytatódik a Verstappen-Hamilton szópárbaj, ami már a jövő évi nagy csatározást és pszichológiai háborút is előrevetíti. A holland az ötszörös világbajnok öncélú vezetését kritizálta élesen.

Mexikóban is oda-vissza ment az odamondogatás a két kiváló képességű pilóta között, ez Austinban is folytatódott az időmérő edzés után. Korábban ment a haverkodás, de most, hogy Verstappen és a megerősödő Red Bull-Honda egyre inkább valós veszélyt jelent Hamilton számára, teljesen átváltozott a hangnem. A huplis pálya mellett most már egyre inkább a komoly erőt képviselő holland okoz fejfájást Hamiltonnak.

Az austini kvalifikáción is adódott egy kérdéses szituáció közöttük, a felvezető kör legvégén a brit elment a Red Bull-pilóta mellett, aki a szokásoknak megfelelően a sorban várakozott és helyet akart hagyni magának. Nem meglepő módon megpróbálta minél előbb visszaelőzni Hamiltont, aki viszont erre nem figyelt és egy Toro Rosso kikerülése közben nagyot fékezett, emiatt pedig Verstappen lekényszerült a pályáról.

Verstappen és Hamilton: Már nem esznek egymás tenyeréből


„Mindannyian felsorakoztunk már, hogy megkezdhessük saját gyorskörünket, úgy értünk az utolsó kanyarba, hogy ha jól emlékszem, Sebastian (Vettel) volt a sor elején, mögötte Charles (Leclerc), előttem pedig Danyiil Kvjat haladt. Mindannyian kicsit lelassítottunk, erre érkezett Lewis Hamilton hátulról úgy, mintha senki más ott sem lett volna, kicsit sem figyelt oda ránk” – ecsetelte véleményét Max Verstappen.

„Én meg ekkor úgy voltam vele, ha őt nem érdekeljük mi, akkor engem sem ő. Vissza akartam venni a pozíciómat, a felvezető körnek ezen a pontján egyébként normális esetben mindenki odafigyel már a másikra. Ezért történt, ami történt és ezért ütköztünk kis híján össze” – tette hozzá a hétszeres futamgyőztes holland, aki az eset után a rádión is kifakadt riválisára. „Lewis mindannyiunkkal kib*szott” – panaszkodott Verstappen.

Az egész ügyből Kvjat húzta leginkább a rövidebbet, akinek tönkretették a gyorskörét, így kiesett a Q2-ben. „Hamilton kezdte az egész balhét, de mindketten hibásak voltak. Nem tudom, mit csináltak, hogy őszinte legyek, de nagy butaság volt, amit műveltek. Erre semmi szükség nem volt. Mindhármunk gyorsköre odalett emiatt. Normális esetben a kör végére már beáll a sorrend, de néhány pilóta egyszerűen semmi tekintettel nincs másokra, akkor történnek az ilyen balhék” – fogalmazott Danyiil Kvjat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: