DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton rosszul lett a szabadedzés után

Már az első szabadedzés során is hallhattuk, ahogy a pilóták panaszkodnak az iszonyatosan huplis pálya miatt Austinban. Ez odáig fajult, hogy Lewis Hamilton a gyakorlás végére rosszul lett.

Nem zajlott éppen zökkenőmentesen (a szó szoros értelmében sem) Lewis Hamilton számára az USA Nagydíjának első edzésnapja. A hatodik világbajnoki címének küszöbén álló brit annyira megsínylette a gerincét és a fejét érő ütéseket a bukkanók okozta rázkódások miatt, hogy egyáltalán nem érezte jól magát, pihennie kellett.

Az első szabadedzés után abszolút nem voltam jól. Soha életemben nem vezettem még ennél huplisabb pályán, erős fejfájásom lett emiatt. Általában a kívülállóknak el kell mondani, hogy a kisebb bukkanók megadhatják egy aszfaltcsík karakterét is, nem vagyok rajongója a tükörsima vonalvezetésnek. Itt azonban egészen hihetetlen, mekkora huplik vannak” – panaszkodott Lewis Hamilton.

Hamiltont délelőtt kivégezték a huplik


„A legnagyobb probléma a mi esetünkben az, hogy nagyon kemény a felfüggesztésünk, így a hátsó felünk, valamint a gerincünk vezeti le az összenyomódásokat. Szörnyen rosszul éreztem magamat az FP1 után, erős fejfájásom volt, le is kellett kicsit dőlnöm, nagyon nem voltam jól” – tette hozzá a brit.

Nem egyedül a világbajnoki éllovasnak voltak gondjai pénteken, Sergio Perez szerint sem elfogadható jelenleg az austini aszfaltcsík állapota, Max Verstappen pedig egyenesen attól tart, hogy mindenkit hátfájás fog gyötörni a hétvége végére. A belső kamerás felvételekből azonban úgy tűnt, nem minden csapatnál ennyire durva a helyzet.

„Amikor megnéztük az autón belül készült felvételeket, azt láttam, hogy a Ferrarik szinte simán átsiklanak ezeken a felületeken. Nem tudom, hogy magasabban van-e autójuk hasmagassága, vagy lágyabbra állították a felfüggesztésüket, ezt nem tudom innen megmondani. Hogy mit változtassunk? Szerintem az ülésemre kellene tenni egy párnát” – viccelődött Hamilton. Bárhogy is oldja meg a Mercedes ásza, délután már a leggyorsabbnak bizonyult a második szabadedzésen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: