DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton saját magát hibáztatja, de így is nyerhet

Lewis Hamilton idei egyik legpocsékabb időmérő edzésén van túl, csak a harmadik sorba sikerült beverekednie magát. Csapatfőnöke szerint viszont egy agresszív stratégiával így is nyerhet.

A pénteki felemás napot követően (az első szabadedzésen csak nyolcadikként végzett, ráadásul rosszul is lett Hamilton) szombaton okkal reménykedhetett a pole-pozíció megszerzésében a brit ász, bár látszott, hogy a Red Bull és a Ferrari is nehéz feladat elé állíthatja. Végül csak az ötödik rajtkockát kaparintotta meg, mert Valtteri Bottas, a két Ferrari és Max Verstappen is előtte végzett.

„Egészen biztos, hogy hosszú ideje ez volt a legrosszabb időmérő edzésem. Kétség nem fér hozzá, hogy az autó képesnek mutatkozott arra, hogy legalább az első sorba felérjek vele, de egyszerűen képtelen voltam egyetlen normális kört összerakni, az autó rendben volt. Valtteri kiváló munkát végzett, gratulálok neki” – ecsetelte véleményét Lewis Hamilton a kvalifikációt követően.

Bottas ezúttal sokkal jobban ment, mint Hamilton


„Rá kell jönnünk, mivel lőttünk mellé az időmérőn és hogyan tudok innen is visszakapaszkodni az élre. Nem kis kihívás lesz, hogy a két Ferrarit, a Red Bullt és Valtterit is megelőzzem valahogy, de dolgozunk rajta és remélem, vasárnap ennél sokkal jobb munkát végzek” – tette hozzá Hamilton, akit az időmérő után Max Verstappen és Danyiil Kvjat is néhány keresetlen szóval illetett felelőtlen vezetése miatt.

A Mercedes csapatfőnöke így sem mond le teljesen Hamilton győzelmi esélyeiről. „Nagy kár Lewis számára, hogy így alakult ez a kvalifikáció, meg kell vizsgálnunk, mit tehetünk vasárnap a stratégia terén. Úgy vélem, egy agresszív stratégiával még innen is harcban lehet a futamgyőzelemért, de tény, ezt az időmérőt elszúrta. Igen szokatlan ez tőle, úgyhogy utána kell néznünk, mi történt pontosan” – fogalmazott Toto Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: