DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: Hamiltonnál és Leclerc-nél is gyorsabb vagyok

Max Verstappen szerint már akár idén is világbajnok lehetne, ha megfelelő autó lenne alatta. Úgy véli, tizedeket verne azonos versenyautóval Lewis Hamiltonra és Charles Leclerc-re is.

A fiatal holland pilóta, tempóját illetően mindig is a legjobbak közé tartozott, ám sokáig hiányzott hozzá a megfelelő érettség és emiatt rengetegszer bukott értékes pontokat. Számos, teljesen felesleges hibát vétett, ám ennek az idei évben vége szakadt, mindig kihozza a legtöbbet a Red Bull-Hondából, aminek az eredménye eddig két futamgyőzelem és több egyéb dobogós helyezés.

Az elmúlt két futamon látott időmérős és versenytempót látva azonban édesapjával együtt kételkedik abban, hogy a fejlődési ütem továbbra is ugyanolyan jó-e, mint korábban. Szingapúrban és Szocsiban sem volt köze a futamgyőzelemért folytatott küzdelemhez, Japánban sem számít első helyre, de ennél is jobban tart attól, hogy 2020-ban sem csatázhat a világbajnoki címért.

Verstappen számára nem kérdés, hogy Hamiltonnál és Leclerc-nél is gyorsabb


Pedig biztos abban, hogy azonos autóval a jelenlegi mezőnyből bárkit legyőzne. „Személy szerint azt érzem, hogy ugyanolyan versenyautóval körönként két tizeddel gyorsabb lennék Lewis Hamiltonnál és Charles Leclerc-nél is. Amikor megláttam Leclerc szingapúri pole-pozíciót érő körét, rögtön azt gondoltam, hát ebben még jócskán maradt idő. Nem szeretnék arrogánsnak tűnni, de szerintem pilótaként mindig azt kell érezni, hogy én vagyok a leggyorsabb” – magyarázta Max Verstappen a De Telegraaf című lapnak.

„Úgy gondolom, az egyértelmű, hogy idén több alkalommal is messze erőn felül teljesítettem. A külső szemlélők gyakran úgy gondolják, hogy a Red Bull nem olyan rossz, a csapat azonos szinten van a nagy riválisokkal. Én viszont látom, hogy gyakran jobban le vagyunk maradva, mint az kívülről látszik.”

„Szingapúr előtt azt gondoltam, jövőre már a világbajnoki címért leszünk harcban. Most viszont már egyáltalán nem vagyok ebben olyan biztos. Mélyebben át kell gondolnunk a dolgokat, nem járunk ott, ahol szeretnénk. Még nem tettünk meg olyan fontos lépéseket, amik szükségesek ahhoz, hogy jövőre versenyképesek legyünk” – festette fel a meglehetősen pesszimista képet Max Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: