DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Mercedes engedné győzni Bottast 2020-ban?

A 2014 óta domináló istálló finn pilótája elismerte, alig várja, hogy véget érjen az idei év. Jövőre viszont nagy tervei vannak, világbajnok akar lenni. De a csapat hierarchiája ezt megengedi?

Senki számára nem kétséges, hogy a Mercedes teljes mértékben Lewis Hamilton köré épül, amikor Toto Wolffék „csapatjátékról” beszélnek, az szinte minden esetben azt takarja, hogy Valtteri Bottas segíti győzelemhez, vagy egy jobb helyezéshez Lewis Hamiltont. Még abban az esetben is szemrebbenés nélkül alkalmaznak csapatutasítást a finn kárára, ha ő maga is egyébként versenyben van a világbajnoki címért.

Kirívónak számít a tavaly Szocsiban, illetve az idén Szingapúrban látott két eset, de stratégiai megfontolásokból számos alkalommal áldozzák fel a finn futamát azért, hogy csapattársa nagyobb eséllyel kaparintsa meg a futamgyőzelmet. Mika Hakkinen szerint egyébként ez vezet eredményre, amikor egyértelműek az istállón belüli viszonyok és nem az, amikor a két pilóta egymástól vesz el pontokat és belső viszály feszíti a gárdát, mint például most a Ferrarit.

Bottas kiválóan kezdte a 2019-es szezont, négy futamból kettőt megnyert, sokáig jobban teljesített az időmérőkön is, mint Hamilton, azóta viszont a brit hatalmas pontelőnyre tett szert és öles léptekkel halad hatodik világbajnoki címe felé. 2020-ban Bottasnak is a bajnoki címre fáj a foga, igazából már alig várja, hogy véget érjen ez az évad, mert a következőre gyúr.

Bottas hisz abban, hogy 2020-ban minden összeáll és világbajnok lesz


„Azt várom, hogy véget érjen a 2019-es év. Hogy őszinte legyek, alig várom már a jövő szezont. Minden évben rengeteget tanultam és egyszer eljön az idő, amikor végre minden összeáll és megvalósítható az az álom, amiért gyermekkora óta küzd az ember” – mondta el véleményét Valtteri Bottas a Beyond the Grid című podcastben.

„Nem kétséges, hogy 2020-ban mindent bele fogok adni és mindent meg fogok tenni azért, hogy valóra váltsam legnagyobb álmomat. Az az érzésem, hogy a következő év rettentő érdekes lesz” – fogalmazott Bottas.

Leginkább az a szituáció lenne érdekes, ha a szezon hajrájában Valtteri Bottas és Lewis Hamilton fej-fej mellett küzdenének a világbajnoki címért jövő ősszel, vajon a Mercedes beleszólna-e ismét a versengésbe, vagy meghagynák az esélyt Bottas számára, hogy legyőzze az addigra már szinte biztosan hatszoros világbajnok brit csapattársat. Eddig ugyanis Toto Wolffék nemigen hagytak kétséget afelől, kit favorizálnak inkább istállón belül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: