DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas, Hamilton: Nem akarunk csapatutasítást

A tavalyi Orosz Nagydíj legemlékezetesebb pillanata volt, amikor az élen haladó Valtteri Bottast a csapat Lewis Hamilton mögé parancsolta, átadva a győzelmet a britnek. Nem akarnak ismétlést.

A Mercedes finn pilótája igen gyakran volt már kárvallottja annak, hogy alárendelték Lewis Hamiltonnak, hogy a britnek jobb esélyei legyenek a világbajnoki cím megszerzésére. Érdekesség, de ezt az istálló akkor is többször megtette már, amikor egyébként éppen Bottas az, aki ellen Hamilton elméletileg küzd. Legutóbb éppen múlt vasárnap kérték rádión a finnt, hogy lassuljon le három másodperccel, nehogy megelőzze hatodik világbajnoki címe felé száguldó csapattársát és közben a hátulról közelítő további riválisokat is fogja vissza ezzel.

Idén, Szocsiban mindketten arra törekednek, hogy elkerüljék a hasonló, kellemetlen élményeket. „Sem nekem, sem Valtterinek nem volt semmi befolyásunk a stratégiára. Végső soron azonban a gárda nem hozott jó döntést a taktikát illetően” – elemezte a helyzetet Lewis Hamilton.

„A csapat döntésének köszönhettük, hogy csak a negyedik és az ötödik helyen végeztünk. Szerintem Valtteri is tudja, hogy nem az én döntésem volt a csapaton belüli favorizálás. De ez nem az a szituáció, amiben lenni szeretnénk, úgyhogy igyekszünk keményebben nyomni, hogy ne kerüljünk ugyanilyen helyzetbe újra” – tekintett előre Hamilton.

Hamilton úgy véli, nincs szüksége más segítségére a győzelemhez


Bottasban fájó emlék a tavalyi Orosz Nagydíj, amikor egy biztos győzelmet volt kénytelen átadni csapattársának, nagyon nem szeretné, ha ez megismétlődne. „Kedden a gyárban jártam és erről is beszélgettünk. A pontos részletekről viszont nem árulhatok el semmit, ezt megtartjuk magunknak.”

„Világos, hogy a múltkori eset után, amikor csapatjátékosként játszottam, valamilyen ellenszolgáltatást kapok viszonzásul a csapattól. Egyértelmű szabályaink vannak, de elméletileg egyenlők vagyunk. A legfontosabb leszögezni, hogy még egyszer ugyanilyen szituációba nem kerülhetek” – ecsetelte véleményét Bottas.

Hamilton úgy érzi, nincs rászorulva más segítségére. „A Ferrari ugyan komoly fenyegetés, de én, személyesen nem számítok soha arra, hogy egy csapatutasítás segítségével győzzek le valakit a pályán. Ez sosem volt része a filozófiámnak, szeretem saját magam elvégezni a munkát. Nem hiszem, hogy bárki más segítségére szükségem lenne” – fogalmazott Lewis Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: