DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton: Az idei versenyeken már sehol sem vagyunk favoritok

Zsinórban három futamgyőzelmet aratott a Ferrari a legutóbbi helyszíneken, ezért a bajnoki éllovas úgy érzi, 2019 hátralevő futamainak nem a legjobb esélyesként megy neki a Mercedes.

Az Ezüst Nyilak feltűnő fölényben kezdték az idei szezont, az első nyolc nagydíj mindegyikét a Hamilton-Bottas páros nyerte, sokszor kettős győzelmet aratva. A fő riválisok egy-két kivételtől eltekintve gyakorlatilag sehol sem voltak, feltűnően dominált a 2014 óta az összes világbajnoki címet besöprő német gyári istálló.

Csak akkor kezdtek igazán éledezni a vetélytársak, amikor a pontkülönbség hatalmasra duzzadt. Ausztria után már csak két versenyt nyert Hamilton, ebből a Brit Nagydíjon kiemelkedett a Mercedes, a Hungaroringen viszont csak némi szerencsével és jobb stratégiával tudott felülkerekedni Max Verstappen Red Bull-Hondáján.

Az elmúlt hetek azonban a Ferrariról szóltak, Charles Leclerc két, Sebastian Vettel pedig egy futamgyőzelmet könyvelhetett el, ebből a szingapúri siker volt igazi meglepetés, előtte ugyanis a Scuderia látványosan szenvedett a lassú, kanyargós pályákon. Most úgy tűnik, minden helyszínen erősek lehetnek és ezt Lewis Hamilton is megerősíti.

Hamilton elég pesszimista az idei esélyeket illetően


„A hátralevő hat futam egyikén sem leszünk esélyesek már. Nem az én dolgom aggódni, de pontosan tisztában vagyok azzal, hol is állunk a sorban. Tudjuk, mennyire gyors a Ferrari az egyenesekben, de ezen a téren nekünk nincs rövidtávú megoldásunk, más területeken viszont még fejlődhetünk” – nyilatkozta Lewis Hamilton Szocsiban.

„A legutóbbi három versenyhétvégén nem sikerült 100%-ot kihoznunk magunkból, márpedig erre nagy szükség lenne. Az autóból és saját magamból is tudnék még kicsit többet kisajtolni, ebben az évben még egyetlen olyan köröm sem akadt, amire azt mondhatnám, igazán tökéletesre sikeredett.”

Amennyiben most vasárnap sem nyerne a Mercedes, akkor olyan történne a csapattal, ami a hibridéra kezdete óta soha, 2014 óta ugyanis sosem fordult elő, hogy zsinórban négyszer ne tudott volna nyerni a Mercedes. „Még ha ez a hétvége sem a terveinknek megfelelően alakulna, akkor sem változna az álláspontom arról, mit érhetünk még el a jövőben, amikor újra sikerül előrébb lépnünk. Tény, hogy a hosszú egyenes szakaszok itt is a inkább a Ferrarinak kedveznek” – fogalmazott Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: