DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: A Ferrari végre életre kelt

A rengeteg csalódás után sem vesztették el a reményt és a Scuderia végül rátalált a helyes útra. Beváltak az új fejlesztések, Vettelnek pedig erőt adott a rajongók óriási szeretete és támogatása.

2019-ben nem lehetett könnyű élete a Ferrari csapat rajongóinak, Sebastian Vettel szurkolóinak pedig különösen nehéz évad az idei, a hosszú ideig csak gyengélkedő autó mellett a négyszeres világbajnok is csak hibát hibára halmozott. Bár Kanadában már hajszál híján összejött a siker, egészen Szingapúrig kellett várnia idei első győzelmére.

Már a szombati időmérőn is nagyot villantott a Ferrari, Hamilton nem is értette, honnan szedte a rivális hirtelen a tempóját, de ekkor még sokkal inkább Charles Leclerc tűnt befutónak. A vörös autóknak ezúttal a versenytempójával sem akadt semmi gond és némileg különleges taktikával, de több, mint két év után ismét kettős győzelmet ünnepelhettek.

Vettelnek hatalmas erőt adott a rajongók támogatása


Vettelt már mindenki leírta, tizenhárom hónap után mégis újra sikerült nyernie (életében ötvenharmadszor), ehhez pedig rengeteg támogatást kapott a szurkolóktól. „Az utolsó néhány hét nem alakult éppen a legjobban számomra. Őszintén szólva, éppen ezért is volt hihetetlen, hogy mennyi támogatást kaptam. Rengeteg levelet, számtalan szép üzenetet, amiben az emberek elmesélték nekem saját történeteiket, amikor náluk alakultak rosszabbul a dolgok. Ez rengeteg erőt és nagy hitet adott nekem és ezt igyekeztem a pályára vinni vasárnap. Jó érzés, hogy az erőfeszítések kifizetődtek” – mondta el a Szingapúri Nagydíj után Sebastian Vettel.

„Nem volt könnyű egyszerre kímélni is az abroncsokat és keresztülverekedni magamat a forgalomban. Igyekeztem minél hamarabb átjutni, hogy stabilizáljam helyemet az élen és kontrollálhassam a versenyt a végéig. Az autó folyamatosan egyre jobb lett. Az újraindításoknál nem volt könnyű a helyzet a mindig újra és újra lehűlt gumikkal, de mivel a sor elején voltam, volt némi előnyöm ebben” – fogalmazott a négyszeres világbajnok.

A Ferrari új aerodinamikai fejlesztéseivel látványosan beletalált valamibe, az SF90 most már nem csak az egyenesekben, hanem a kanyarokban is versenyképes, pechjükre azonban az összetettbeli hátrány már annyira nagy, hogy Lewis Hamilton normális körülmények között biztosan elérhetetlen lesz.

A kalapemelés így is jár az istállónak a hatalmas előrelépésért. „Óriási gratulációm a csapatnak. A szezon kezdete nagyon nehéz volt számunkra, de az utóbbi hetekben végre életre keltünk. Úgyhogy nagyon büszke vagyok mindenkire, aki ezért otthon, Maranellóban megdolgozott” – tette hozzá Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: