DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Kubica: Meglepne, ha jövőre nem versenyeznék

A Williams idei egyetlen pontját Robert Kubica szerezte Németországban, de összességében jóval lassabb, mint csapattársa. Kubica kiemelte, nem rúgták ki, ő döntött a távozás mellett.

A Williams-Mercedes az utóbbi időszak és valószínűleg egész F1-es története legpocsékabb konstrukciójával állt elő 2019-ben. Az eleve késve elkészülő és a tesztelés elején részt venni sem tudó FW42-es nagyon komoly tervezési gondokkal gurult pályára és hatalmas hátrányából látni lehetett, hogy az egész szezonban az utolsó helyek egyikére van ítélve. Így is történik, idén már nem is várható ebben változás.

Robert Kubica nyolc év kihagyás után tudott visszatérni az F1 mezőnyébe, de a 2011-es ralibaleset miatt csak korlátozott mozgásra képes jobb karja megakadályozza abban, hogy azt a kiváló szintet hozza, amit sérülése előtt. Többnyire több tizedmásodperccel elmaradt körönként újonc istállótársától, George Russelltől, régóta a levegőben lógott, hogy a grove-i gárda és a lengyel pilóta útjai különválnak.

Kubica úgy véli, jövőre jó eséllyel versenyezni fog


Ez a szezon végén meg is fog történni, de Kubica hangsúlyozza, nem a szponzorai és nem a Williams ebrudalja ki, saját döntése a távozás. „Ez az én elhatározásom volt. Természetesen, távozásomnak lesznek következményei is, de az Orlen mindenben követi az utamat, igaz, ez már egy másik történet lesz. A szakítás viszont tisztán az én döntésem volt” – idézi Robert Kubicát a Gpblog.com szakportál.

Jelenleg úgy véli, nem kizárólag a szimulátoros munka jut neki osztályrészül, versenyezni akar és vélhetően fog is. „Nem szeretnék belemenni a részletekbe, megfontoljuk a szimulátoros állást is, de ahogy korábban is mondtam, különböző lehetőségeket mérlegelek. Nagyon meg lennék lepve, ha kizárólag a szimulátornál dolgoznék és ugyanennyire meg lennék lepve, ha jövőre nem versenyeznék.”

„Mindig is azt mondtam, hogy rengeteg időt és energiát fektettem abba, hogy felépüljek és visszatérhessek ebbe a sportágba és most, hogy sikerült újra megérkeznem az F1-be, szeretnék maradni” – mutatott rá Kubica.

De ha nem a Williamsnél, akkor vajon hol máshol lenne még hely az egyszeres futamgyőztes számára?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: