DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vettel: Összedolgozunk, nem egymás ellen

A négyszeres világbajnok pontosan tudta, amikor Charles Leclerc a Ferrarihoz került, hogy pokoli gyors csapattársat kap. Úgy véli, jól dolgoznak együtt, de még közel sem rendelkeznek győztes autóval.

2019 elején a Scuderia vezetősége nyíltan kimondta, hogy egyelőre Sebastian Vettel élvez előnyt csapaton belül a tapasztalatlan, huszonegy esztendős Charles Leclerc-rel szemben. Ezt eleinte csapatutasításokkal is alátámasztották, de a fiatal monacói egyre inkább elérte, majd meghaladta nagynevű csapattársa szintjét.

A nyári szünetről visszaérkezve Vettel eléggé harmatos teljesítményt nyújtott, ismét hibákat vétett, miközben az eleve gyorsabb Leclerc zsinórban két futamgyőzelmet aratott, óriási csatában a Mercedesekkel. Ez a legtöbb szakember szerint egyértelműen magával hozta azt is, hogy immáron ő a Ferrari vezérpilótája, Vettelről pedig már az a hír járja, hogy mégsem annyira bombabiztos a jövő szezonra is az ülése a vörösöknél.

Csapaton belül egymásért és nem egymás ellen dolgoznak


A rutinos német nem csodálkozik a monacói teljesítményén. „Másokat lehet, hogy meglepett remek teljesítményével, de mi a Scuderián belül tökéletesen tisztában voltunk azzal, milyen tempóval rendelkezik Charles. Jó ideje programunk részese és az Alfával is igen erős első szezont futott” – nyilatkozta Sebastian Vettel a Crash.net szakoldalnak.

Ez magával vonja az ellenségeskedést is? „A csapat számára nagyon fontos, hogy összedolgozunk, ahelyett, hogy egymás ellen ügyködnénk. Úgy tűnik, ez működik, tehát így kell folytatnunk, különben pocsékba menne az energia. Most nincs olyan autónk, amivel folyamatosan versenyeket lehetne nyerni, így legfőbb célunk, hogy a megfelelő irányba mozdítsuk a gép fejlesztését” – fogalmazott Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: