DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc: Szingapúrban sehol sem leszünk

A legutóbbi két versenyt zsinórban megnyerte Charles Leclerc, de tökéletesen tisztában van vele, hogy a következő pályák nem fekszenek az idei Ferrarinak, a hétvégén is szenvedésre számít.

Csodálatosan kezdődött a szeptember a huszonegy esztendős monacói számára, megízlelhette a siker ízét a Formula-1-ben, ráadásul belgiumi győzelme után egy héttel Monzában duplázni tudott a Scuderia hazai közönsége előtt. 

A Mercedes még nyitott DRS-sel sem tudott gyorsabb lenni a Ferrarinál az egyenesben. Ugyanakkor reálisan látja az esélyeket a következő helyszíneken és tudja, ezúttal szinte teljesen esélytelenek lesznek a vörös autókkal az élre kerülni. Ismét megfordulnak az erőviszonyok.

Leclerc szinte kizárja, hogy a fő riválisok elé kerülhet a Ferrari Szingapúrban


„Szingapúrban a nagyon magas leszorítóerő dominál, nagyon valószínű, hogy az erősorrend élére ismét a Mercedes és a Red Bull kerül vissza. Reálisnak kell maradnunk. Spában és Monzában előre számítottunk arra, hogy jó versenyünk lesz, de azt is tudjuk, hogy a most következő helyszínek nem fekszenek az autóinknak” – nyilatkozta Charles Leclerc.

Tavaly Vettel a dobogó legalsó fokára állhatott fel Szingapúrban, bármi, ami ennél jobb eredmény, meglepné a monacóit. „A realitás talaján maradva ismerjük el, hogy nem lesz könnyű dolgunk, különösen Szingapúrban. Kellemes meglepetés lenne, ha jobban teljesítenénk, mint amire számítunk. De esélyes, hogy szenvedni fogunk. A következő napokban meglátjuk” – tekintett előre Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: