DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel: Sajnos az átlagembereknek lehetetlen bekerülni

Sebastian Vettel reméli, hogy Nico Hülkenberg talál magának ülést a jövő évre, egyben arra is felhívta a figyelmet, hogy átlagos pénzügyi háttérrel lehetetlenné vált, hogy egy fiatal versenyezhessen.

Három évnyi közös munka után válik meg a Renault gyári istállója rutinos német pilótájától, Nico Hülkenbergtől ez év végén. Az igen gyümölcsözőnek ígérkező együttműködés az elején remekül kezdődött, idén azonban megrekedt a csapat fejlődése, még a hétszeres futamgyőztes Daniel Ricciardo sem tudott csodát tenni.

Az elmúlt hetek híresztelései alapján úgy tűnik, Hülkenbergnek nem kell távoznia a Formula-1-ből, ugyanis vélhetően a Haas szerződteti Romain Grosjean helyére. Vettel is reméli, hogy honfitársa továbbra is marad a sorozatban.

Vettel aggódik a fiatalok kiválasztási rendszere miatt


„Nico annyi idős, mint én, korábban együtt gokartoztunk. Nem hiszem el, hogy távoznia kell, nagyon remélem, talál magának versenyzői ülést. Az a probléma, hogy a világ legjobb sportja a miénk” – nyilatkozta Sebastian Vettel a gptoday.net szakportálnak. A négyszeres világbajnok arra is felhívta a figyelmet (amire egyébként néhány hónapja Lewis Hamilton is), hogy elképesztően drágává vált a motorsport már az alsóbb kategóriákban is.

„Sportágunk mindig is drága volt, de mostanában már annyira drága lett, hogy normális hátterű emberek számára közel lehetetlenség már a versenyzés megkezdése is fiatal korban. Hogy miért? Számos oka van ennek, nem szeretnék belekezdeni, mert sose végeznék vele.”

„Összességében nagyon erős bajnoksággal rendelkezünk Németországban, kiváló infrastruktúrával, remek gokart- és más pályákkal. De ha megnézzük a rajtrácsot, az indulók többsége külföldi, már alig maradt köztük német. Sajnos elértünk egy olyan pontra, amikor a versenyzőknek elsősorban az szükséges, hogy bemutassák őket (a megfelelő embereknek), ez a probléma gyökere” – mutatott rá Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: