DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

A Renault Ricciardót is lecserélheti 2021-re

A francia gyári istálló már megvált egyik rutinos pilótájától, Nico Hülkenbergtől és a csapatfőnök elmondása alapján egyáltalán nem garantált Daniel Ricciardo helye sem a jövő év után.

A Red Bull, a Mercedes és a Ferrari juniorprogramjából már többen is bekerültek a száguldó cirkuszba, sőt, többségében sikerrel veszik az akadályokat. A rendszert a Red Bull indította először még az előző évtizedben és elég csak Max Verstappen, vagy Carlos Sainz nevét említenünk. Sebastian Vettel is a Toro Rossónál vétette észre magát és vált futamgyőztessé.

Szinte mindenki arról beszél, hogy néhány év múlva Charles Leclerc és Max Verstappen csatározását fogjuk látni a Formula-1-ben, mindketten istállójuk juniorprogramjából érkeztek. A Renault sem akar kimaradni a jóból, szeretne nagyobb hangsúlyt fektetni pilótaakadémiájára és 2021-ben akár saját csapatához szerződtetni egy igazán tehetséges fiatalt. Esteban Ocon élő szerződéssel rendelkezik a következő évekre, így Daniel Ricciardo ülése inoghat.

Ricciardóra horribilis pénzt áldoztak, a jövő év végén mégsem tartják meg?


Nico Hülkenbergtől három közös szezon után válnak meg év végén, Ricciardo szerződése pedig jövőre jár le és eddig nem váltotta meg a világot. Igaz, a csapat sem. „Sokat fektetünk be ifjú pilótáinkba, akik akadémiánkon pallérozódnak. Reméljük és arra számítunk, hogy közülük valaki lesz 2021-ben az egyik versenyzőnk. Nagy váltás előtt állunk, ami a dinamikát illeti és készen állunk arra, hogy egészen fiatal pilótákat köszönthessünk csapatunknál” – idézi Cyril Abiteboul sokat sejtető mondatait a Gpblog.com szakportál.

„Ocon megszerzése remek teszt lesz számunkra, hogy megláthassuk, képesek vagyunk-e erre, teljesen más típusú menedzselést igényel egy húszas évei elején járó pilóta, vagy például egy harmincas. Ahhoz viszont még sok más dolognak is változnia kell, hogy az élcsapatokra igazán veszélyesek legyünk, őszintén szólva, ez még jókora időt vesz igénybe.”

„Erősen hiszem, hogy Esteban segíteni fog ebben a feladatban, ami pedig a fejlesztéseket illeti, alaposan át kell gondolni, hogyan osztjuk meg forrásainkat a 2020-as és a 2021-es felkészülés között már most. Ez minden csapatnál így lesz és Esteban is tudja, hogy jövőre sokat tanulhatunk a közös munka során, hogy 2021-ben már teljes erőből támadhassunk” – tekintett előre a Renault-főnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: