Steward
Strommer Benjamin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 6. hétfő
F1

Hakkinen: Ha Vettel még akar valamit, sürgősen nyernie kell

Charles Leclerc zsinórban szerzett két győzelmével egyértelműen a Ferrari vezérpilótájává vált. Mika Hakkinen szerint, ha Sebastian Vettel helyre akarja állítani hírnevét, gyorsan győznie kéne.

Lassan tizenhárom hónapja képtelen a dobogó legfelső fokára állni Sebastian Vettel a Formula-1-ben. Igaz, a Ferrari idén látható hátrányban van a Mercedeshez és helyenként a Red Bullhoz képest is, de ifjú csapattársa, Charles Leclerc így is szerzett két futamgyőzelmet és Bahreinben sem állt messze a sikertől, mielőtt egy technikai hiba kibabrált a monacóival.

A McLaren-Mercedesszel 1998-ban és 1999-ben is a csúcsra jutó finn pilóta szerint a Scuderián belül nagy feszültségekhez vezet, hogy a papíron elsőszámú versenyző látványosan alulteljesít, miközben a tanulóévét töltő, fiatal csapattárs az utóbbi időszakban rendre gyorsabb a négyszeres világbajnoknál az időmérőkön és a versenytempó tekintetében is.

Vettel jó másfél éve nem találja korábbi formáját


„Monzában egy Ferrarival nyerni olyan élményt jelenthet, amit egy ilyen fiatal pilóta sosem felejt el. Számára és csapattársa számára is fontos siker volt ez a monzai. Ha valaki zsinórban képes futamokat nyerni, az megmutatja az utat, hogyan nyerjen később világbajnoki címet is” – írta le véleményét Hakkinen az Unibet weboldalán.

„Sebastian nagyon érett versenyző, egy négyszeres világbajnok, aki már tudja, hogy egyszer fent, egyszer lent, ilyen egy pályafutás. Vasárnap kimondottan rossz versenye volt, ami azt jelentette, hogy még Charles-t sem tudta segíteni, amikor a két Mercedes-pilóta a győzelemért csatázott ellene.”

„Biztos vagyok benne, hogy Sebastian is jól tudja, csapattársa kivételesen jó munkát végez, úgyhogy minél gyorsabban szüksége lenne arra, hogy végre nyerjen, hogy ezzel helyreállítsa becsületét” – mutatott rá Hakkinen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?