DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sajtó: Kubicának nem lesz maradása, Latifi váltja

Úgy tűnik, a visszatérő lengyel harmatos teljesítménye kevés ahhoz, hogy a Williamsnél maradjon, sajtóinformációk szerint Nicholas Latifivel már alá is írták a jövő évi szerződést.

Az idei Williams-Mercedes az istálló történetének legborzalmasabb konstrukciójára sikeredett, még a pontszerzés is szinte lehetetlen az autóval. Az egyébként kiválóan teljesítő George Russellnek nem is sikerült a legjobb tízbe verekednie magát és Robert Kubica egyetlen szerzett pontocskája is veszélyben, mivel az Alfa Romeo fellebbezése a Német Nagydíjon kapott büntetéssel kapcsolatban még függőben.

A 2011-ben egy súlyos ralibaleset miatt csak korlátozott mozgásra képes jobb karjával versenyez Robert Kubica, az pedig egyre nyilvánvalóbb, hogy nem tudja hozni azt a remek teljesítményt, ami balesete előtt jellemezte. Claire Williams csapatfőnök már Monza előtt is rebesgette, hogy Kubica és a tesztpilóta Nicholas Latifi között dől el, jövőre ki lesz George Russell csapattársa.

Úgy fest, rövidre sikerül a visszatérés a Formula-1-be


A britnek ugyanis élő szerződése van 2020-ra is a grove-iakkal. Charrel Jalving neves marketingszakértő pedig tudni véli, hogy Monzában a színfalak mögött aláírtak Nicholas Latifivel 2020-ra. „Újabb hatalmas pénzügyi segítség a Williamsnek, hogy továbbra is túléljék a nehéz időket” – mondta el Jalving.

Nem titkolták tavaly ősszel sem, hogy Kubica szerződtetésében komoly szerepet játszott az a hatalmas szponzori támogatás, amit a lengyel hozott magával. Latifi édesapja, Michael viszont egy rendkívül gazdag milliárdos és a McLaren istállónál is résztulajdonos. Remek kapcsolatot ápol a Mercedesszel is, így ez is a Williams segítségére lehet.

Latifi már idén is indult a Williams színeiben pénteki szabadedzéseken (és a tervek szerint még fog is), a szuperlicenc pedig szinte biztosan meglesz, mivel a Formula-2-ben kiemelkedően jól versenyez idén. Gyakorlatilag már semmi nem szólna Kubica mellett, úgyhogy jó eséllyel véget ér második időszaka is a Formula-1-ben, ha nem képes találni másik istállót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: