DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Giovinazzinak még egy dobása van, aztán repülhet

Sajtóértesülések szerint a Belga Nagydíjon elkövetett újabb bakija miatt megingott a bizalom Antonio Giovinazzi iránt. Ha Monzában sem képes lenyugodni és pontokat szerezni, meneszthetik.

Már a nyári szünet előtt sem nézett ki túl fényesen a tabella a félig újonc Antonio Giovinazzi szempontjából, az Alfa Romeo eddigi harminckét pontjából egy kivételével mindet csapattársa, Kimi Raikkönen szerezte. Bár az autó erős és a finn teljesítménye bizonyítja, hogy bármikor alkalmas erős pontszerző helyek megszerzésére, a fiatal olasz egyetlen pontocskával szerénykedik.

Az Alfa Romeo a nyári szünetben végig úgy kommunikálta Giovinazzi helyzetét, hogy nincs veszélyben ülése az idei szezonban, a Grandprix247.com szerint ez megváltozott. A Belga Nagydíjon kitűnő előzéseket és remek teljesítményt bemutatva stabil pontszerzőként zárhatott… volna az olasz, de az utolsó körben, teljesen felesleges vezetői hibát vétett és a falnak ütközött, így nullázott.

Giovinazzi újabb hibája már sok volt az Alfának?


Az érintett így értékelt: „Az autó kifejezetten erős volt a versenyen, a stratégiánk is tökéletesen működött, bocsánatot kérek a csapattól, hogy végül csalódást okoztam és nem fejeztem be a versenyt az utolsó körös balesetem miatt, de azt hiszem, ez benne van a versenyzésben” – mondta el Giovinazzi.

A korábbi F1-es pilóta, Christian Danner rövidre zárta véleményét az eset után. „Giovinazzi egy idióta.” A csapat részéről Pascal Picci csak így reagált: „No comment”, de Fred Vasseur sem dicsérte meg a sokat hibázó versenyzőt. „Semmi mondanivalóm nincs, azt kivéve, hogy az ütközés teljesen felesleges volt.”

A Grandprix247 úgy értesült, hogy a Ferrari által támogatott Giovinazzinak egyetlen esélye maradt még, hogy bizonyítson. A következő nagydíjat hazai közönség előtt, Monzában futja a mezőny, ott végre domborítania kell. Az Alfának nem kell sokáig keresnie, ha esetleg az Olasz Nagydíjon is elbukna a fiatal pilóta, Marcus Ericsson ugyanis Spában is készenlétben állt, ha esetleg szükség lenne a beugrására.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: