DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Raikkönen: Értelmetlen volt kint maradnom

Túlságosan megsérült a finn pilóta Alfa Romeójának padlólemeze a Max Verstappennel történt rajtbaleset után, így végül pontot sem tudott szerezni Belgiumban a 2007-es világbajnok.

Erős szombatot teljesített Spa-Francorchamps-ban Kimi Raikkönen, hiszen a nyolcadik helyen zárta a Formula-1-es Belga Nagydíj időmérőjét. Vasárnap a rajtja sem sikerült rosszul, néhány társát azonnal le tudta nyomni, de tulajdonképpen ez lett a veszte, hiszen összeértek a gyengén induló és a belső íven visszatámadni igyekvő Max Verstappennel.

A holland néhány száz méterrel később kiesett, míg Raikkönen a pontszerző zónán kívül ért célba a megreptetés miatt megsérülő Alfa Romeóval. „Igen, utána gyakorlatilag értelmetlen volt a pályán lennem” – ismerte el a finn, akit a PlanetF1.com szakoldal idéz. „Nyilván kint maradtunk, hátha történik valami őrült dolog, de nagyon megsérült a padlólemez.”

„Szenvedtem a körök megtétele közben. Kár érte, mert szerintem jó lett volna az autó, de mit lehet tenni?” – tette fel a költői kérdést Raikkönen. Az Alfa Romeo remek tempóját igazolta Antonio Giovinazzi verseny végi felzárkózása is, ám végül az olasz csapattárs ugyancsak pont nélkül maradt az utolsó körben elszenvedett balesete okán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: