DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Gyenge rajt vezetett Verstappen kieséséhez

Már az első körben véget ért a Red Bull pilótája számára az F1-es Belga Nagydíj: úgy érzi, a rossz indulás után Raikkönen már nem számított rá, ezért ütköztek össze az első kanyarban.

Nem tartott sokáig Max Verstappen számára a spái futam: már az Eau Rouge-ban kiesett az első körben – a tavalyi Magyar Nagydíj óta először nullázott a 21 éves pilóta. Mindehhez az kellett, hogy rettenetesen startoljon, majd az első kanyarban összeérjen Kimi Raikkönennel, s ezáltal megsérüljön az autója. A Red Bull pilótája így értékelte a történteket a Sky Sports kamerái előtt:

verstappen-redbull-spa-1



„Gyenge volt a rajtom, nem igazán tudom, miért, meg fogjuk nézni. Talán kicsit később fékeztem, mint a két előttem lévő autó, minden remekül is működött, de aztán szerintem Kimi már nem számított rá, hogy ott lehetek. Ezért a szokásos ívén fordult, így összeértünk. Ezután a futómű már eltörött, ezért szaladtam egyenesen a falba. Ilyen a versenyzés, ezek előfordulhatnak.”

Arra a felvetésre, hogy a holland drukkerek kis túlzással a semmiért mentek ki vasárnap a pályára, Verstappen azzal reagált, hogy a jövő hétvégi, elvileg a Honda-motor miatt nekik egyáltalán nem kedvező Olasz Nagydíjon szeretne visszavágni: „Nyilván csalódás volt, és bár Monza nem lesz a legjobb pálya számunkra, de meg fogunk próbálni abból is kihozni mindent.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: