DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Rosberg: Ez megint Verstappen régi énje volt

Véget ért Max Verstappen kiváló sorozata, zsinórban hússzor végzett a legjobb ötben. Ez tovább is tarthatott volna, de Nico Rosberg szerint a holland saját, túlzott agresszivitásának köszönheti a kiesést.

A hétvége korábbi részét látva egyébként sem számított győzelmi esélyesnek a Red Bull-Honda holland pilótája, egyik edzésen sem találta meg igazán a ritmust (igaz, a későbbiekben a másik Red Bull és a két Toro Rosso is remek versenytempóval jelentkezett). A rajtnál megint rosszul jött el, ahogy azt már idén többször is láthattuk, több pozíciót is veszített. Utána megpróbált azonnal, már az első kanyarban visszatámadni, egyszerre két autót is megelőzve, Kimi Raikkönen azonban erre nem számíthatott és becsukta a kaput.

Az ütközés az Alfa Romeo csapatfőnöke szerint is Max Verstappen „buta manőverének” volt köszönhető, most pedig a 2016-os világbajnok is a hollandot kritizálta túlzott agresszivitása miatt. Igaz, nem csak őt találta meg versenyvégi elemzésében, hanem Valtteri Bottast is, aki szerinte megint láthatatlan maradt.

Rosberg nem érti, az eltört felfüggesztéssel miért nyomta tovább Verstappen


„Úgy tűnik, Max megint rátalált régi önmagára. Túlságosan agresszív volt. Azt szintén nem értem, miért nyomta tovább a gázt a tönkrement autójával. Természetes, hogy falnak ment vele. Tökös legény, az biztos, de nem hiszem, hogy logikus volt akkor ott továbbmennie” – ecsetelte véleményét Nico Rosberg saját Youtube-csatornáján.

„Valtterinél pedig megint a régi történetet láthattuk. Az időmérőn gyors volt, vasárnap viszont szenvedett. Másrészt azonban azt tette, amit neki tennie kell, végigkísérte Lewis Hamiltont. A világbajnokságnak nem tesz jót, de a csapatnak igen.”

Ki volt a verseny embere az egykori német ász szerint? „Lando Norris, újabb hősies, remek futam volt részéről. Sajnos szembesülnie kellett azzal, mennyire szörnyű dolog is az utolsó körben kiesni. Egész eddigi karrierje legjobb versenyét futotta, stabilan meglett volna az ötödik hely, aztán a technika kilehelte a lelkét. A sors néha elfordul az embertől” – fogalmazott Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: