DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton helyesli Bottas megtartását

Zsinórban a negyedik közös évét teljesítheti a Mercedesnél Lewis Hamilton és Valtteri Bottas. Az ötszörös világbajnok örül, hogy továbbra is a finn lesz a csapattársa, okos döntésnek tartja.

Lewis Hamilton messzemenően egyetért azzal, hogy a világbajnoki címvédő és 2014 óta sikert sikerre halmozó istálló újfent Valtteri Bottast választotta csapattársának. Bár a végső döntést a vezetőség hozta meg, sosem titkolták, hogy a brit ász véleménye nagyon sokat nyom a latban, márpedig nyíltan hangsúlyozta többször is, hogy a finnel szeretné folytatni a közös munkát.

Bottas negyedszer is egyéves szerződést kapott a német gyári gárdától. „A folytonosság nagyszerű dolog. Hogy őszinte legyek, okos döntés a csapattól, hogy megtartják Bottast. Remek a munkakapcsolat Valtteri és köztem. Ráadásul folyamatosan fejlődik, egyre ijesztőbb ereje van, kiváló pilóta” – dicsérte csapattársát Lewis Hamilton.

Hamilton örül, hogy továbbra is Bottas lesz a csapattársa


„Örömmel várom a további közös munkát vele. Összességében is élvezem, hogy egy csapatban lehetek vele. A pályán és a pályán kívül is nagyon jól kijövök vele. Az évek során kitűnő környezetet teremtettünk magunknak, amiben együtt dolgozhatunk. Az enyémnél négy évvel kevesebb tapasztalata van, örülök, hogy még legalább egy évig társak maradunk.”

„Ez a nyári szünet biztosan stresszesen telt számára, mivel nem tudta, hogy hosszabbítanak-e vele, vagy sem. Ez a probléma immáron elhárult, Valtteri megint a legjobbját adhatja. Tudom, hogy nagyon erős lesz a második félévben. Még a világbajnoki cím megnyerésének lehetősége is megvan számára, úgyhogy nekem is nagyon oda kell tennem magam minden egyes versenyhétvégén.”

„Minden reggel úgy kel fel, hogy le akar engem győzni, én ugyanígy teszek. Ugyanakkor tiszteljük és elismerjük egymást. Egyébként neki köszönhetem, hogy szebbnek tűnök, mert ő ugyan fiatalabb nálam, mégis öregebbnek néz ki, mint én” – viccelődött Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: