DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Honda megelőzte, hogy Verstappen olyan legyen, mint Alonso

Idén hatalmasat fejlődött a Red Bull-Honda, Max Verstappen két futamgyőzelmet máris bezsebelt. Nem volt előre látható a siker, a japánok pedig igyekeztek korán bebiztosítani magukat.

A visszatérés után három éven át a McLaren partnereként csak szenvedő gyártó úgy gondolja, az első benyomás rendkívül fontos, így Max Verstappent már igen korán meghívták a Honda sakurai gyárába. A hatalmas létesítmények lenyűgözték a hollandot, a jó kapcsolat pedig alapvető fontosságú lehet ahhoz, hogy egy pilóta ne váljon olyan éles kritikussá a nyilvánosság előtt, mint Fernando Alonso.

Most már nem annyira nehéz dicsérni a Hondát, a tavalyi évben fejlődési pályára álltak a Toro Rosso partnereként, idén pedig a Red Bull oldalán már futószalagon jönnek a jó eredmények, dobogós helyezések és két futamgyőzelem is (kevés hiányzott a harmadikhoz a Hungaroringen). Max Verstappen is sokszor beszél pozitívan a japánok munkájáról és a kezes motorról, éles kontrasztban áll Alonso korábbi megnyilatkozásaival. Igaz, az eredmények is.

A Red Bull és a Honda együttműködése eddig várakozáson felüli


„Amikor Max 2017-ben meglátogatta a Honda sakurai gyárát, úgy tűnt, teljesen lenyűgözte őt a hatalmas komplexum. Élvezte, ahogy körbejártuk a gyárat. Talán már akkor kialakult benne az az érzés, hogy képes lenne nagy dolgokra a Hondával. Elképzelhető, hogy ez a pozitív érzés hatással volt későbbi viselkedésére is” – fogalmazott Masashi Yamamoto, a Honda F1-es főnöke az Autosport szaklapnak.

Kölcsönösen fontosak egymásnak a felek, ebből pedig egyre jobb eredmények születnek és úgy fest, a fejlődés nem áll meg itt. „Verstappen nagyon fontos számunkra, fontos, hogy olyan pilótánk legyen, mint ő. Először is, rendkívül jól vezet. Remekül kommunikál a mérnökökkel, nagyszerűen elemzi az adatokat és saját vezetését is.”

„Tökéletes és pontos visszajelzéseket ad a karosszériáról és a motorról, úgyhogy csak azt mondhatom: kiváló versenyző” – dicsérte a holland pilótát Yamamoto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: