DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Tökéletes a kapcsolat Raikkönen és az Alfa között

Az Alfa Romeo csapatfőnöke rámutatott, hogy megvan a kémia a 2007-es világbajnok és a svájci középcsapat között, már a tárgyalások során lefektették a feltételeket, így senki nem csalódott.

A Formula-1 mezőnyének korelnöke tizenkét évvel ezelőtt ünnepelhette egyetlen világbajnoki címét, akkor a Ferrarival ért fel a csúcsra. 2014 és 2018 között öt éven át ismét a Scuderiát erősítette, ám tavaly szeptemberben megtudta, hogy az olaszok már nem tartanak rá igényt, így távoznia kell.

Ekkor mindenki hatalmas meglepetésére, néhány nap múlva hivatalosan bejelentették, hogy az éppen a Ferrarihoz igazoló Charles Leclerc helyére két évre leszerződött az Alfa Romeo istállóhoz. A gárda komoly technikai segítséget kap a Ferraritól, ez a versenypályán is meglátszik, a két évvel ezelőtt az utolsó helyeken vergődő csapat stabil pontszerzővé nőtte ki magát, Raikkönen pedig nagyon odateszi magát és kimagaslóan jól teljesít. 

Raikkönen kiválóan ráérzett az Alfa Romeóra idén


Az eddig szerzett harminckét pontból harmincegyet a veterán finn szerzett és még függőben van a Német Nagydíj eredménye, ahol tíz ponttól fosztották meg egy (azóta megfellebbezett) büntetéssel az Alfát. A csapatfőnök egyébként előre sejtette, hogy nem lesz konfliktus a finn pilóta és a hinwili gárda között. Az Alfa Romeo folyamatosan fejlődik, úgy vélik, a második félévben esélyük lehet a McLarent is elkapni.

„Megvan az az előnyünk Kimivel, hogy mielőtt tavaly aláírt hozzánk, órákon át tárgyaltunk, mindent részletesen megbeszéltünk a csapatról, a pozitív és negatív szegmenseket is, hol tudnánk és hol kell még fejlődnünk” – nyilatkozta Frederic Vasseur az Autosport szaklapnak.

„Nagyon nyitottak voltunk és a gárda valós helyzetét tártuk fel neki. Ezért úgy gondolom, egyáltalán nincs is meglepve akkor, amikor néha gondjaink akadnak, mivel már korábban is tudta, hogy ez megtörténhet. Számunkra az volt a legfontosabb, hogy elkötelezett legyen irántunk és ez így is történik. Jelen van a gyárban, ösztönzi a srácokat és igényes” – mutatott rá a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: