DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Jótanács Albonnak: Sokkal rosszabbul nem csinálhatod, mint Gasly

A Red Bull újdonsült pilótája Alexander Albon nagy kihívás elé néz a következő három hónapban, Max Verstappen csapattársaként kell bizonyítania. Robert Doornbos azonban biztatja az újoncot.

Rövid idő alatt nagyot fordult a világ Alex Albon körül, de láthatjuk, hogy a Formula-1-ben a hirtelen jövő sikereket gyors bukás is követheti. Jó néhány példát láthattunk már erre az elmúlt években, a Red Bull-családban pedig különösen gyorsan elfogyhat a türelem. Pierre Gaslynál is hasonló a helyzet, két éve ilyenkor még nem is volt részese a száguldó cirkusznak, alig egy héttel ezelőtt pedig már lefokozták a Toro Rossóhoz, ahol kap egy második esélyt.

Alexander Albon még ennél is viharosabb feltámadást produkált, 2018 előtt szinte könyörögnie kellett egy F2-es ülésért, aztán jó teljesítménye miatt a Red Bullt meggyőzte arról, hogy a Toro Rossóhoz leszerződtessék. Alig fél év múlva, a Magyar Nagydíj után pedig már az anyacsapatnál kap lehetőséget. Bár sokan féltik, hogy ezzel akár idejekorán ki is égethetik a fiatal thaiföldi-brit pilótát, az egykori holland F1-es pilóta szeretné bátorítani és önbizalmat adni az újoncnak.

Albonnak bírnia kell a rá nehezedő nagyobb nyomást


„Pierre-nél sokkal rosszabbul nem csinálhatod. Max pontjainak harmadát tudta csak megszerezni. Ki tudja, lehet, hogy Alex éppen most ütötte meg a főnyereményt, ahogy régebben Max is tette. Nem hiszem, hogy Alex ugyanaz a kaliber lenne, de úgy vélem, okozhat meglepetést” – nyilatkozta Robert Doornbos a Motorsport.com szakoldalnak.

„Albon felemelése logikus lépés volt, ugyanakkor érdekes, ahogy a világ működik. A Red Bull-lal marad, mégis egy másik istállóval fejezi be a szezont. Hogy miért volt ilyen gyenge Gasly? A Toro Rossónál sokkal kisebb volt a nyomás, Brendon Hartley mellett kellett versenyeznie, aki szinte mindent elrontott.”

„Utána rögtön átszerződhetett a Red Bull Racinghez, egy igazi, világbajnokságokat nyerő élcsapathoz. Ekkor az embernek belül át kell állnia és elviselnie az ezzel járó, sokkal nagyobb nyomást. Ha ezzel valakinek gondja van, elbukik. Most Albonnál az esély, aki a Formula-1 előtt gyakorlatilag minden kategóriában tudott nyerni” – dicsérte a fiatal versenyzőt Doornbos.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: