DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Robban a bomba: Gaslyt leváltotta a Red Bull

Már a Belga Nagydíjon sem a francia pilóta lesz Max Verstappen csapattársa, azonnal be is jelentették, hogy ki váltja őt a Red Bull második autójában.

A Red Bull hivatalosan is bejelentette, hogy a Belga Nagydíjon már nem Pierre Gasly fogja vezetni az anyacsapat autóját, hanem az újonc Alexander Albont léptetik elő a helyére a Toro Rossótól. Gasly visszatér a Toro Rossóhoz.

gázs



A közlemény szerint "a Red Bull egyedülálló pozícióban van azzal, hogy négy tehetséges F1-es versenyzővel van szerződése, akiket forgatni tud az Aston Martin Red Bull Racing és a Toro Rosso között. A csapat arra fogja használni a következő kilenc futamot, hogy felmérje Alex teljesítményét annak érdekében, hogy meglegyen a szükséges információk azt illetően, hogy ki legyen Max Verstappen csapattársa 2020-ban".

Azt mondhatjuk, hogy Gasly leváltása nem meglepő a teljesítményét tekintve, de tegyük hozzá, hogy még a Magyar Nagydíj után is azt kommunikátla a csapat, hogy nem tesznek ilyet, a szezon végéig maradni fog Gasly - nagyon hamar "meggondolták magukat"... A történet másik fele Albon személye, hiszen sokan azt várták, hogy a jól teljesítő Danyiil Kvjat kap majd újra lehetőséget az első csapatnál, ám a Red Bull úgy döntött, hogy az újoncot próbálja ki Verstappen mellett.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: