DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kravitz: A Red Bull hibázott Albonnal

Valószínűleg túl korán dobták a mélyvízbe Pierre Gaslyt, akit Max Verstappen valósággal leradírozott a Red Bullnál. A neves szakértő szerint viszont most Alexander Albon pontosan ugyanígy járhat.

Nincs két egyforma pilóta, előfordulnak olyan korszakos zsenik, akik kevés rutinnal a tarsolyban is szinte azonnal képesek rendkívül gyorsan vezetni, ilyen volt Lewis Hamilton és Max Verstappen is, de nem vallott szégyent újoncként Charles Leclerc, Sebastian Vettel, vagy éppen Kimi Raikkönen sem.

Nem sokan mondhatják el magukról, hogy alig egy szezonnyi tapasztalattal máris élcsapatnál bizonyíthatnak. Van, aki fel van rá készülve és bírja is a nyomást, van, aki viszont elbukik. Pierre Gasly 2017 őszén ülhetett be először a Toro Rossóba, tavaly pedig már időnként figyelemreméltó eredményekkel jelentkezett. A Red Bullban azonban semmi nem sikerült, ezért leváltották. Ted Kravitz, a Sky Sports szakértője viszont éles kritikával illette az istállót amiatt, hogy a még rettentően zöldfülű Alexander Albont hozták a helyére, aki ha ebben a nehéz helyzetben nem bizonyít, ugyanúgy elvághatja magát, mint ahogy a francia tette.

Albonnak innentől sokkal komolyabb elvárásoknak kell megfelelnie


„Albon többször is nyíltan kijelentette az évad elején, hogy ez az első szezonja a Formula-1-ben, kizárólag az a célja, hogy minél többet tanuljon, minél inkább megszokja a környezetet, a körülötte dolgozókat. Aki a Toro Rossóhoz kerül fiatalon, mind ezt teszi, tanul, hogy minél többet kihozhasson magából” – mondta el Kravitz a Sky Sports F1 adásában.

„Spa, Monza, Szocsi és Abu Dhabi, ezt a négy pályát ismeri juniorkategóriás versenyző korából, mindössze négyet a hátralevő kilencből. Ez nagy hátrány. Persze, jöhetünk azzal, hogy Sanghajt sem ismerte, az időmérőn összetörte az autóját, utána az utolsó helyről mégis pontot tudott szerezni. Csak ez egy olyan istállónál történt, amit már ismert, ahol nincs rajta nagy nyomás.”

„A pályák több, mint felét nem ismeri, úgy utazik majd oda, egyelőre még a mérnökét sem ismeri, ahogy a szerelőit és az autóját sem. Ennek ellenére arra számít a csapata, hogy jobban teljesít majd, mint Gasly, aki minden pályát ismert” – mutatott rá a kockázatra a Sky szakértője. Márpedig Verstappen mellett nehéz lesz kitűnni és félő, hogy gyengébb produkció esetén Albont ugyanúgy leírják, ahogy most Gasly került padlóra, pedig a Toro Rossónál mindketten igen biztató kezdést mutattak be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: