DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sajtó: Alonsót akarta a Red Bull Gasly helyére

Spanyol lapértesülések szerint az energiaitalosok megkeresték az F1-től visszavonult kétszeres világbajnokot is, mielőtt végül az újonc Alexander Albont léptették elő a nagycsapathoz.

A hét legfontosabb Formula-1-es történése volt, amikor a Red Bull bejelentette, hogy lefokozzák a jócskán alulteljesítő Pierre Gaslyt, s a helyére a Toro Rossónál idén debütáló Alexander Albont ültetik már a soron következő Belga Nagydíjtól kezdődően. Spanyol lapértesülések szerint azonban ennél nagyobb szenzáció is történhetett volna, a Mundo Deportivo ugyanis úgy tudja, az energiaitalosok Fernando Alonsót is megkeresték!

Alonso a tavalyi évad végén fordított hátat az F1-nek, ám azóta is folyamatosak az esetleges visszatéréséről szóló pletykák. Ha az említett híresztelés igaz, akkor a spanyol klasszis a három nagycsapat egyikénél, Max Verstappen oldalán ejthette volna meg ezt, ugyanakkor érdemes több ok miatt is jókora fenntartásokkal kezelni ezeket a híreszteléseket.

alonso-verstappen-redbull-2017-1



Egyfelől az F1-ben kétszeres, a WEC-ben nyert címével együtt pedig összesen háromszoros világbajnok többször is úgy nyilatkozott, hogy nem feltétlenül vonzza már a száguldó cirkusz. Helyette inkább új kihívásokra koncentrál: állítólag jövőre elindul a legendás Dakar ralin, s emellett vélhetően az Indy 500 megnyeréséről és ezáltal a tripla korona megszerzéséről sem tett le.

Másfelől már többször felmerült a sajtóban, hogy Alonso és a Red Bull megkörnyékezte egymást, ám ezt eddig minduntalan cáfolták az érintett felek – a csapat általában arra hivatkozva, hogy a spanyol személyisége romboló hatással lenne rájuk. Harmadrészt pedig ne feledjük el, hogy a pilóta mennyire rossz kapcsolatot ápol a Red Bull jelenlegi motorpartnerével, a Hondával a McLarennél elszenvedett évek után: a japánok alighanem megpróbáltak volna megvétózni egy ilyen lépést.

Mindenesetre a Red Bull állítólag már az Osztrák Nagydíj óta gondolkodott Gasly lecserélésén – akkor a francia körhátrányban végzett a győztes csapattárshoz, Verstappenhez képest –, így elméletileg valóban lehetett volna ideje az alakulatnak Alonsóval tárgyalni. Ami viszont tény, hogy Albon kapta végül a lehetőséget, s a hátralévő kilenc futamnak az is a tétje számára, hogy 2020-ra is maradhat-e a holland társa az anyacsapatnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: