DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Tereprali

Sajtó: Alonso a Dakaron indul 2020-ban

Sajtóértesülés szerint napokon belül bejelentik, hogy új feladatot kap a kétszeres F1-es világbajnok és ezúttal a sivatagi homokdűnék között fog versenyezni, méghozzá a Toyotával.

A Motorsport.com forrásai szerint napokra vagyunk attól, hogy a Toyota és Fernando Alonso bejelentse újabb együttműködését: ezúttal a 2020-as Dakaron állhat rajthoz a spanyol pilóta. Voltak erről már pletykák korábban is, hiszen Alonso a Toyotával versenyzett a WEC-ben, márciusban pedig tesztelte is a gyártó Dakar-autóját a sivatagi száguldás korábbi győztese, Giniel de Villiers felügyelete mellett.

A spanyol a közösségi oldalán ejtett el néhány olyan mondatot, ami azt jelzi, hogy nagy fába vágja a fejszéjét, tudja, hogy nagyon kemény feladata lesz, de ha nem lenne nehéz, akkor nem lenne élvezetes sem - hozzátette, hogy hónapokra ennek kell szentelnie magát és a legjobb formáját kell nyújtania.

alokimo_1



A Motorsport ezt követően közölte, hogy az információi szerint a következő napokban hivatalosan is bejelentik, hogy Alonso a Toyota színeiben indulni fog a 2020-as Dakaron, amelyet ezúttal Szaúd-Arábiában rendeznek majd meg. Októberben Marokkóban szoktak rendezni egy "bemelegítő" futamot a Dakarra, de úgy tűnik, hogy Alonso ezen felül is többször tesztelhet, illetve indulhat több tereprali-futamon is.

De Villiers egyébként azt mondta, hogy Alonso esetleges szereplésének kimenetele attól függ majd, hogy előtte mennyi ideje lesz tesztelni: szerinte az nem reális, hogy a győzelemért harcoljon 2020-ban, inkább a legjobb tíz közé kerülés lehet cél - nagyon gyorsan tanul, de nulla tapasztalattal rendelkezik ilyen terepen és még a ralibajnokok, mint Sebastien Loeb, vagy Carlos Sainz sem tudták azonnal megugrani a lécet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: