DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz: A McLaren nem tud kitörni a középmezőnyből

Kitűnő fejlődést mutat be a McLaren istálló a tavalyi évhez képest. Sajnos azonban az élcsapatokhoz még semmi köze sincs és Carlos Sainz szerint ez egy ideig még biztosan így is marad.

2018-hoz képest az egyik legkellemesebb meglepetést ebben az évben a McLaren-Renault istálló szolgáltatja hétről hétre. A tavalyi év második felében szinte csak vergődő és az erősorrendben egészen mélyre csúszó wokingiak képesek voltak megújulni, stabilan a negyedik erőnek számítanak ebben az évben, amit a tabellán is bizonyítanak. Ugyanakkor a mezőny látványos kettészakadását mi sem jelzi jobban, hogy például a Magyar Nagydíjon az ötödik pozícióban végző Carlos Sainz kört kapott a futamgyőztestől.

A feltámadás sikerült, de a dobogós helyekért és a győzelmekért való harc még jóval távolabbi cél és ezzel az idén kiemelkedően vezető spanyol pilóta is tisztában van. „Nem hiszem, hogy képesek leszünk kitörni a középmezőnyből a szezon második felében. Talán még találunk néhány tizedmásodpercet az autón, ami nagyszerű eredmény lenne, de nyilván minden más rivális is fejleszt annyit, hogy talál ugyanennyit, úgyhogy csak óvatosan az esélyekkel” – mutatott rá Sainz a Motorsport.com szakoldalnak adott interjújában.

A tavalyi szenvedés már a múlté, de az élcsapatok még messze járnak


„Leginkább arra kell törekednünk, hogy a megfelelő irányban haladjunk a fejlesztésekkel, ezzel pedig a jövő évi versenyautó paramétereiben nyújthatunk igazi segítséget. Ez a második félévre kitűzött legfontosabb célunk, annyira kiismerni az autót és annyit tanulni róla, hogy a jövő évi gép még inkább rendben legyen” – tette hozzá a spanyol pilóta.

Mit vár a következő hónapoktól az istálló csapatfőnöke? „A pillanatnyi forma rengeteg dologtól függ, láthattuk, milyen gyorsan változhatnak az erőviszonyok. Számít a pálya karakterisztikája, a hőmérséklet és így tovább. Az egyik legfontosabb a folyamatos fejlesztés. A végső eredményt is az dönti majd el, ki mennyi és milyen fejlesztéssel jelentkezik a szezon második felében, miközben azért már jókora figyelmet szentelünk a jövő évi versenygépnek. Természetesen örülök, hogy ilyen komoly előnyünk van a tabellán (a 4. helyért folytatott csatában), de fontos, hogy ne legyünk ezzel elégedettek, folytatnunk kell a kemény munkát és a harcot” – fogalmazott Andreas Seidl csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: