DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Mercedes nem akadályozza Bottas távozását sem

A nyári szünet egyik fő témája Valtteri Bottas jövője. Egyre több szakértő gondolja úgy, hogy a finnek mennie kell év végén, a csapatfőnök pedig elismerte, ha így lesz, nem akadályozzák Bottast.

Zsinórban hatodik egyéni és csapatvilágbajnoki címének megszerzése felé halad öles léptekkel a Mercedes istálló, így nem csoda, hogy többen is pályáznának Valtteri Bottas inogni látszó ülésére. Az elmúlt két és fél évet a gárdánál töltő, ám kimagasló eredményeket elérni nem képes finn helyére két tehetséges fiatal neve merült fel az elmúlt hetekben.

Mindketten a Mercedes juniorprogramjának részesei, de George Russell érkezését Toto Wolff csapatfőnök már kizárta, mivel egyelőre túl fiatalnak és rutintalannak tartja és saját elmondása szerint nem akarta égetni a fiatal britet azzal, hogy a sokszoros világbajnok és kiváló tudású Hamilton mellé dobja egyetlen év rutinnal, abból ugyanis jó eséllyel nagyon rosszul jönne ki az újonc évét töltő Russell.

Mivel Esteban Ocon már hónapokkal ezelőtt elmondta, hogy nem kíván egy újabb évet a partvonalon, a Mercedes tesztpilótájaként eltölteni, így egyértelmű, hogy vagy Bottasnak, vagy a franciának nem lesz maradása év végén. Bármelyiküknek mennie kell, az Ezüst Nyilak vezetősége nem gördít semmilyen akadályt eléjük.

Bottas bárhova igazolhat, ha el kell mennie a Mercedestől


„Felelősek vagyunk mindkét juniorpilótánkért és azokért is, akik éppen a mi csapatunkban vezetnek. Semmi olyat nem fogunk tenni, ami jövőbeli pályafutásukat bonyolítaná. Bárhogy is döntünk, számításba vesszük azt, hogy a távozó pilóta valahova máshova igazol” – idézi Toto Wolff csapatfőnököt a Gpfans.com szakportál.

„Lehet, hogy Esteban lesz az, aki valahol máshol próbál továbbfejlődni, de lehet, hogy Valtteri, aki egy másik istállónál köthet ki. Ő (Bottas) egyébként a Magyar Nagydíj időmérő edzésén is megmutatta, amikor újra legyőzte Lewis Hamiltont, hogy megvan a kellő sebessége” – mondta el Wolff.

Bottas idén jóval többször volt képes megszorítani, vagy legyőzni csapattársát, de az elmúlt hetekben nagyon kinyílt az olló, már több, mint két győzelemnyire eltávolodott Hamilton Bottastól a pontversenyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: