DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Jó autóval sokan lennének Hamilton szintjén...

A holland szerint sok-sok kiváló versenyző van az F1-es mezőnyben, és bár hízelgőnek tartja az összehasonlítást a vb-címvédővel, szerinte nem csak ő, hanem sokan az előbb emlegetett kiváló versenyzők közül hozni tudnák Hamilton szintjét - megfelelő autóban.

Mostanság szinte mindenki, még a legnagyobb nevek is arról beszélnek, ki a jobb: Hamilton vagy Verstappen. A témában még a visszavonult világbajnok, Nico Rosberg is állást foglalt, maga az érintett red bullos viszont jóval óvatosabban fogalmaz - amellett, hogy nyilván örül a párhuzamnak.

Szerinte nem csak ő, hanem még sokan mások is képesek lennének Hamilton szintjére, abban az esetben nyilván, ha ők is annyira jó autóban ülnének. Például Fernando Alonso is, aki a holland szerint akár nyolc-kilenc vb-címet is elérhetett volna a dolgok szerencsés együttállása során.

00119017_423



„Nagyon sok olyan ember van a paddockban, aki képes lenne 4-5 vb-címre. Tisztelem azt, amit Lewis elért, de ehhez szerencse is kell - először azzal, hogy milyen autóban ülsz, aztán pedig még le kell győznöd a csapattársadat is” - fogalmazott Verstappen a Daily Mailnek. „Aztán ha a csapat sokáig sikeres, jönnek a győzelmek is. Fernando (Alonso) akár 8-9 alkalommal is lehetett volna világbajnok, mert egy nagyszerű versenyző, de a jelenlegi mezőnyben is van 3-4 ilyen pilóta.”

Azzal Verstappen nem foglalkozik, hogy sokan már a Mercedesben látják őt, mondjuk 2021-től. „A cél az, hogy a Red Bullal legyek sokszoros világbajnok. Olyan ez, mint egy család. Az, hogy mit tartogatnak a 2021-es szabályok, még én sem tudom. Senki sem tudja, mit hoz a jövő a szabályokat illetően.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: