DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda

Magyarország

Változó vásárlói szokások a használtautó-piacon

Ugyan az árak az egekbe szöktek és bizonyos kategóriákban jelentősen csökkent a kínálat, továbbra is óriási az igény a másodkézből származó autókra hazánkban: január eleje és szeptember vége között összesen 636.399 használt személyautót írtak át országhatáron belül, amely 4 százalékkal több 2021 hasonló időszakához képest – derült ki a Datahouse adataiból. Ettől függetlenül a gazdasági környezet hatására a vásárlók óvatosabbak, ráadásul a májusihoz képest magasabb kamatok miatt a finanszírozási kedv is csökkent.

részletek

Sikeresen debütált a magyar vásárlók körében az MG

A múlt hétvégén nyitotta meg kapuit az ikonikus brit autómárka, az MG (Morris Garages) országos lefedettséget biztosító, 22 tagú márkakereskedői hálózata Magyarországon. Az érdeklődők a szeptember 17-ei hivatalos nyitás alkalmából szervezett országos nyílt hétvége keretén belül tekinthették meg és próbálhatták ki az MG újjászületett modelljeit: a két motorváltozattal elérhető benzines ZS és a tölthető hibrid EHS városi terepjárókat. A nyílt hétvége sikere mind látogatószámban, mind a vásárlói visszajelzések tekintetében, mind értékesítési volumenben felülmúlta a várakozásokat.

részletek

Nem bíznak a magyarok a külföldi használtautókban

Az európai országokhoz hasonlóan Magyarországon is alacsony a külföldről behozott autókkal kapcsolatos bizalom – az autóipari vállalkozások az átláthatóságért küzdenek.

részletek

Fotók: Már nálunk az Alpine!

Olvasónk kiszúrta a magyar autópályán az Alpine kamionjait, akik a jövő héten a Hungaroringen tesztelnek tavalyi versenygépükkel. Alonso utódját keresi a francia csapat.

részletek

Életkor és ár – Magyarországon gyorsabban veszítenek értékükből az autók

Azzal szinte mindenki tisztában van, hogy egy márkaszalonból kiguruló, vadonatúj autó már az első megtett méter után jóval kevesebbet ér, évekkel később mégis sokaknak okozhat meglepetést, hogy a nemrég komoly összegért megvásárolt autójuk használtpiaci értéke csupán töredéke az eredeti vételárnak.

részletek

Magyarországon is bemutatkozott a BMW i7

A BMW legújabb technológiai iránymutatója első alkalommal mutatkozott be a hazai közönségnek a BOTANIQ Turai Kastély birtokán, amely története egészen az 1800-as évekig nyúlik vissza.

részletek

Adni, vagy nem adni? – Szívesen, de kételyek közt adományoznak a magyarok

Az UniCredit Bank és a SteiGen közös kutatásából kiderült, hogy mennyire vannak tisztában az emberek az ESG fogalmával Magyarországon, illetve mit jelent számukra a fenntarthatóság. A kutatás azt is megmutatta, hogy a megkérdezettek 16 százaléka a használati tárgyak adományozását sorolja a fenntarthatósághoz. Az emberek szívesen segítenek másokon, de vajon milyen tényezők befolyásolják őket az adományozással kapcsolatos döntéseikben?

részletek

Magyarországon is bemutatkozott az MG

Új fejezethez érkezett a Duna Autó több mint 30 éves története: az óbudai cégcsoport legújabb tagja, a Duna Motors Disztribúció Kft. magyarországi importőri minőségben mutatta be a 2022-es AMTS kiállítás keretein belül a nagy múltú, brit gyökerekkel rendelkező MG (Morris Garages) márkát.

részletek

Sopron–Debrecen óriástúra a motorosoknak

Open Road Tour néven az országot átszelő, márkafüggetlen motorostúrát szervez a május 26-i hétvégére a Harley-Davidson Budapest. A túrát az útmenti városok is lelkesen támogatják.

részletek

Új, innovatív és elérhető márkával bővül a magyar autópiac

A Duna Autó cégcsoport megállapodást írt alá a közel 100 éves autógyártási hagyományokkal rendelkező MG márkával. Az elmúlt években teljes megújuláson átesett, brit eredetű márka magyarországi importőri jogát a cégcsoport Duna Motors Disztribúció Kft. néven bejegyzett vállalata nyerte el, amely hamarosan megkezdi az országos márkakereskedői hálózat kiépítését.

részletek

Magyarországon kezdik gyártani a CUPRA, teljesen új SUV modelljét

A CUPRA megállíthatatlan lendülete tovább folytató-dik, mivel a márka egy teljesen új SUV bevezetésével felgyorsítja elektromos palettájának bővítését, hogy a gyorsan bővülő kompakt SUV szegmensben teret hódítson.

részletek

Harmincéves a modern magyar autógyártás

Harminc évvel ezelőtt Szentgotthárd volt a rendszerváltást követően ébredező, modern kori magyar személyautógyártás bölcsője.

részletek