Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. május 21. kedd

Magyarország

Megduplázta az állami támogatást a Renault

A közlekedésben a belső égésű motorok szerepének csökkentése és az elektromos járművek elterjedése kínálhat megoldást a szén-dioxid kibocsátással járó környezeti terhelés visszaszorítására. A nemzeti kormányok adókedvezményekkel segítik az elektromos autózás elterjedését a magánszférában. A Renault Hungária Kft. pedig most megduplázza az állami támogatás mértékét, így akár három millió forint kedvezménnyel válik elérhetővé a márka elektromos modellje, a ZOE speciális verziója.

részletek

Magyarországon is versenyezni fog a Roborace

Az önvezető versenyautók pár hónapja titkolózásba burkolózott sorozata most előhozakodott néhány fontos bejelentéssel: a napokban megrendezték az első, versenynek minősülő eseményüket, hamarosan pedig hozzánk is ellátogatnak.

részletek

Az elmúlt 10 évben nem történt ilyen: új Toyota szalon nyílt Budapesten

A környezetbarát hibrid elektromos hajtás sosem látott népszerűségének köszönhetően történetének egyik legsikeresebb időszakát éli a Toyota, amely az elmúlt években hazánkban is rendre messze a piaci bővülés ütemnél nagyobb növekedést produkált, idén pedig egyetlen év alatt 7 új modellt mutat be Magyarországon.

részletek

Már több mint 500 darab BMW i3-ast adtak el Magyarországon

A BMW Group Magyarország a tavalyi egész éves rekorderedményei után, az idei első negyedévben is értékesítési csúcsot állított be, mind a BMW, mind a MINI, mind pedig a BMW Motorrad esetében.

részletek

A benzinfüggők országa vagyunk

Több mint 6000 magyar autótulajdonos töltötte ki a Használtautó.hu kérdőívét, amiben górcső alá vettek egy kényes témát: mennyire befolyásolja mindennapi autóhasználatunkat az üzemanyag ára?

részletek

Megérkezett hazánkba az új Corolla modellcsalád

Megérkezett Magyarországra a hosszú évek óta a világ legnépszerűbb autójának bizonyuló Toyota Corolla legújabb generációja, amelyet hatalmas várakozás övez a magánvásárlók és a vállalati flottaügyfelek részéről egyaránt.

részletek

Szavazz: Mi állíthatná meg az F1 nézettségcsökkenését Magyarországon?

Évek óta ismert, világméretű jelenség, hogy a Formula-1 veszít nézőszámából, és bár a sportot irányító Liberty Media új eszközökkel igyekszik megfordítani a folyamatot, a megoldás kulcsára még senki nem jött rá.

részletek

Hová tart a magyar autóipar?

A válság óta a 2018-as év volt a legeredményesebb az autóiparban, hiszen együttesen közel 160.000 gépjármű talált/cserélt gazdát. Ez 17,5%-os növekedést mutat az egy évvel korábbi statisztikákhoz képest. A használt autók stabil kereslete mellett az új gépkocsik eladási statisztikái rekordokat döntögetnek. Ez nem csak a piacra, hanem az ország legszélesebb márkakínálatát értékesítő autókereskedés háza táján is igaz, ahol tavaly összesen közel 5.000 autót adtak át.

részletek

Megnyitott Magyarország legmodernebb Suzuki-kereskedése

Hazánk egyik legkorszerűbb Suzuki szalonját adták át a JP Auto jászberényi márkakereskedésével, ahol több mint 800 négyzetméteren a japán márka széles autómodell palettájával, tesztvezetési lehetőséggel és személyre szabott ajánlatokkal várják az érdeklődőket. Az év első tíz hónapjának eladási statisztikái alapján a hazai személygépkocsi-piacot magabiztosan uraló Suzuki már ötödik kereskedését avathatta idén.

részletek

Magyarország vonzó célpont lehet az elektromos autóipar számára

Az elektromos autók elterjedése új gyártási igényeket teremt, és Magyarország sikerrel pályázhat az ilyen beruházásokra – derül ki az Atradius hitelbiztosító globális piacelemzéséből. A tanulmány szerint Magyarország vonzó célpont lehet például akkumulátorgyártók számára, az eddigi autóipari referenciáinak, az Európai Uniós tagságának és a jó földrajzi adottságainak köszönhetően. Ez arra is lehetőséget adna, hogy az eddigi összeszerelés helyett magasabb hozzáadott értékű tevékenységekkel bővüljön a hazai ipar. Az elektromos autógyártásban való részvétel ugyanakkor kockázatot is jelenthet, mert a magyar gazdaságban még nagyobb súllyal lenne jelen az autóipar, pedig Magyarország már most is kiszolgáltatott a szektornak.

részletek

Átlag 14 éves autókkal járnak a magyarok

A hazai autópark átlagos életkora 2018 első negyedévében 13,9 év volt, ami 0,7 évvel magasabb a két évvel ezelőtt mértnél.

részletek

Rekord az új autók eladásában

Egyre több vásárlónak van pénze új autóra Magyarországon - az SUV-k továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek, így leggyakrabban Suzuki Vitarával és Honda CRV-vel találkozhatunk szembe az utakon.

részletek
Olvastad már?