DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Rosberg: Verstappen Hamiltonnál is jobb

Nico Rosberg szuperlatívuszokban beszélt a Red Bull holland pilótájáról, akit a jelenlegi F1-es mezőny legjobbjának nevezett. Szerinte azonos autóban az évek óta domináns Hamiltont is legyőzné.

2016 Formula-1-es világbajnoka szerint nem is kérdés, melyik pilóta az F1-es mezőny leggyorsabbja, legerősebbje és legvagányabbja. Nico Rosberg saját Youtube-csatornáján értékelte a még mindig csak 21 éves Max Verstappen idei teljesítményét, amely kétséget kizáróan lenyűgöző.

 ham-ver-2019-nemet



"Ha Verstappen Mercedesben ülne, akkor Hamilton előtt lenne a bajnokságban. Elképesztő szezont produkál, jelen pillanatban ő a legjobb a mezőnyben. Egész Hollandia megőrül érte, mindannyian imádjuk őt nézni, annyira izgalmas figura" - méltatta a Red Bull pilótáját, aki a Mercedes párosán kívül az egyetlen futamgyőztes 2019-ben. A múlt hétvégi Német Nagydíjon húzta be idei második sikerét, ami elkápráztatta Rosberget.

"Óriási versenytempója volt, mindent tökéletesen csinált, így teljes mértékben megérdemelte az első helyet. Ez már az idei második futamgyőzelme, ráadásul a mercedeses Bottas mögött mindössze 22 pont a lemaradása. Jóval a Ferrari pilótái előtt jár, pedig az autója az idei szezonban alapvetően gyengébb. Lewistól mindössze 61 pontra van, ami a szezon felénél egészen lenyűgöző" - összegezte a helyzetet a német, aki egy alkalommal csapattársként legyőzte Hamiltont.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: