DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: Attól, hogy nyertem, még nem lettem vb-esélyes

Annak ellenére, hogy vasárnapi győzelme után a világbajnoki tabellán Valtteri Bottas például már karnyújtásnyira van tőle, és Lewis Hamiltonhoz képest sem vészes a lemaradása, Max Verstappen szerint a vb képe összességében vasárnap sem változott meg.

Azzal, hogy hétvégén meg tudta nyerni a Német Nagydíjat, Max Verstappen, bár továbbra is harmadik, hátránya Valtteri Bottashoz képest már csak 22 pont, valamint jelentőset kiharapott az első helyezett Hamiltonhoz képest is lemaradásából. Hamilton jelenleg 225 ponttal vezet, Bottas őt követi 184-gyel, majd jön a már emlegetett lemaradásával Verstappen, megelőzve Sebastian Vettelt.

 00119016_163



És a holland szerint ez az állás egyfajta papírformának is tekinthető a szezon hátralévő részére - úgy véli, attól, hogy nyert, nem lépett elő vb-aspiránssá. „(A Mercedes) továbbra is mérföldekkel mindenki előtt van” - ismeri el a holland. „Nagyon jó munkát végeztünk mindezzel együtt a hétvégén, de ahhoz, hogy ne csak esőben tüntessük el a különbséget, még további munka vár ránk.”

Pedig egyébként Verstappen is elkövetett egy hibát a nehéz körülmények között - megforgott a kiállása utáni kivezető körön a slick gumikon, de vissza tudott jönni, majd végül nyerni tudott. „Akkor kellett csak igazán koncentrálnunk, és nem elkövetni további hibákat. Így utólag persze mondhatom, hogy csináltam egy 360-at a közönségnek, de akkor az egy nagyon trükkös időszak volt, minimális tapadással. Nagyon fontos volt a győzelemben az, hogy kommunikáljunk a csapattal, aminek köszönhetően folyamatosan jó döntéseket tudtunk hozni a leintésig.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: