DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamiltonnak nem jelentene gondot, ha Verstappen lenne a csapattársa

Lewis Hamilton nem problémázna azon, ha Max Verstappennel kellene egy istállóban versenyeznie, bár azt ismét elhintette, hogy Valtteri Bottasszal szeret a legjobban együtt dolgozni.

Szubjektív megítélés alá esik, hogy ki melyik pilótát tartja a legjobbnak a Formula-1-es mezőnyben. A Mercedes csapatfőnöke például néhány hete azt találta mondani, hogy Lewis Hamilton minden idők legjobbja, az eredménylistája egészen parádés. Igaz, pályafutása legeleje óta folyamatosan ütőképes (2014 óta pedig egyenesen világverő) autóval versenyezhet, ami nagyban megkönnyíti a dolgát.

Mostanában Max Verstappent tartják még hasonlóan értékesnek, a Red Bull csapatfőnöke például úgy gondolja, azonos technikával a holland rendre legyőzné a britet, a Mercedes fölénye miatt nem látjuk egyelőre ezt, de Verstappen még Hamiltonnál is jobb pilóta. Nem meglepő módon, a Hungaroringen is megkapta a kérdést az ötszörös világbajnok, mi történne, ha a fiatal, tehetséges holland ellen kellene küzdenie kerék a kerék ellen.

Hamilton akkor is ilyen jól meglenne Verstappennel, ha egy csapatban lennének?


„Az idő mondja majd meg, hogy fogunk-e csatázni egymás ellen a bajnoki címért. Úgy vélem, egészen remek munkát végez, ahogy az is világos, hogy a Red Bull is kiemelkedően jól teljesített az elmúlt néhány versenyen. Úgy vélem, hogy itt (Magyarországon) is gyorsak lesznek. Szép lassan kezdenek utolérni minket is, bár mindig könnyebb felzárkózni, mint az élen maradni. De jó látni, hogy ilyen ütemben fejlődnek” – mondta el véleményét Lewis Hamilton.

„Bármi is a helyzet, felkészültünk a harcra, várjuk a csatákat. Hogy mi történne, ha Max lenne a csapattársam? Őszintén szólva, semmi bajom nem lenne ezzel. Ahogy korábban is elmondtam, szeretek együtt dolgozni Valtterivel. Nem tudom, hogy Verstappen dinamikája hogyan működne a mi istállónknál. Mindig mindenkinél vannak pozitív és negatív dolgok, ha valakivel együtt kell dolgozni.”

„Folyamatosan hallom a felvetéseket, hogy csak azért tudom őt (Verstappent) legyőzni, mert különböző autóban ülünk. Ha egy csapatban versenyeznénk, akkor lehetőségem nyílna bebizonyítani, hogy ez nem így van” – fogalmazott Hamilton. De vajon lesz majd erre esélye? Max Verstappen mindenesetre simán elképzelhetőnek tartja, hogy 2020-ban már a Red Bull-Honda lesz a mezőny leggyorsabb autója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: