DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Horner: Verstappen jobb, mint Hamilton

Csapatfőnöke jelenleg a világ legjobb versenyzőjének tartja a Red Bull hollandját, aki érzése szerint azonos technikai feltételekkel az ötszörös világbajnokot is legyőzné.

Max Verstappen értékelése nagyot ugrott a 2019-es szezonban, mivel a Honda-motoros Red Bull-lal egy szinten teljesít a Ferrarikkal, ráadásul előbb szerzett futamgyőzelmet, mint a vörös istálló párosa. Csapatfőnöke, Christian Horner nem győzi magasztalni a 21 éves holland kvalitásait és utóbbi időszakban mutatott formáját. A brittől azt kérdezték, jobbnak tartja-e Verstappent Hamiltonnál.

„Mivel jelenleg ő a legjobb formában levő versenyző, igen. Élete formájában van, és talán vitába lehet szállni vele, de az elmúlt 12 hónapban ő a világ legjobb versenyzője” – idézi az Autosport Hornert. „Hogyan indoklom ezt? Nem ül a legjobb autóban, de nézzük az eredményeket, melyeket a tavalyi montreali verseny óta szerzett, a megvillanásait, a gyakorlatilag nulla hibát az említett időszakban.”



„Természetes dolog, hogy a következő generáció mindig jön fel. Lewis hasznot húzhat a tapasztalatából, még mindig rendkívül gyors, és övé a legjobb autó, egy igazán olajozott gépezetben van. Max viszont a jövő embere. Nem lenne fantasztikus a sport számára, ha ők ketten fej fej mellett harcolnának?” – folytatta a Red Bull csapatfőnöke. Arra a kérdésre, azonos technikai feltételek mellett melyikük kerekedne felül, úgy válaszolt, „abszolút Maxot mondanám”.

„Szenvedélyes, emlékezzünk az esetre Oconnal tavalyról. Nem fél kimondani, amit gondol. Ez vajon rossz dolog? Én úgy vagyok, hogy inkább legyen egy ilyen versenyzőm, akiben megvan a szenvedély és a tűz. A sport olyan versenyzőkért kiált, mint Max Verstappen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: