DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Ferrari ismét új fejlesztésekkel jelentkezik

Folytatja a folyamatos fejlesztést a vörös istálló, ezúttal az aerodinamikai újítások mellett más frissítésekkel igyekeznek elérni, hogy a Német Nagydíj időmérőjén fellépő problémákat kiküszöböljék.

Magyarországra is hoz új fejlesztéseket a Ferrari, a hétvégén megfigyelhetjük, mennyire hatékonyak az újítások. Ezt szeretné az érintett istálló is, a legutóbbi versenyhétvégén ugyanis sokszor volt esős a pálya, ilyenkor pedig az aerodinamikai változtatásokat kevésbé lehet lemérni, de reményeik szerint, ezt most a Hungaroringen megtehetik.

A Hockenheimben fellépő technikai meghibásodásoknak is szeretnék elejét venni, az ezzel kapcsolatos változtatásokat is ezen a hétvégén tesztelik. Már a kvalifikáció legelején technikai hibával kihullott Sebastian Vettel, a turbónál akadt némi gond, így mért kör nélkül zárt, Charles Leclerc-nél pedig a Q3 kezdetén lépett fel üzemanyag-ellátási baj,

A Hungaroringen is kap fejlesztéseket a két vörös versenyautó


Mattia Binotto csapatfőnök reméli, a korábbi újításokat és az elsőként hazánkban tesztelt alkatrészeket pontosabban le tudják mérni, mennyire válnak be. „Fontos lesz látnunk, hogy megerősítést nyer-e az, hogy az autónk valóban fejlődött több különböző típusú pályán. Pontosabban láthatjuk, számíthatunk-e a korábban bevetett frissítéseinkre, valamint kipróbálunk néhány új aerodinamikai fejlesztést is” – nyilatkozta a Scuderia főnöke.

„Természetesen arra is külön hangsúlyt fektetünk, hogy megoldjuk a legutóbb jelentkező megbízhatósági gondjainkat és megbizonyosodjunk arról, hogy még egyszer nem történhet meg. Budapest olyan pálya, ahol általában a hűtés az egyik kulcsfontosságú faktor, az autók ugyanis a maximális leszorítóerőt biztosító beállításokkal gurulnak pályára.”

„A gumik is különösen nagy terhelést kapnak, ez a pálya tele van nehéz kanyarokkal, a kvalifikáció során egyetlen kör alatt is nagy használatnak vannak kitéve” – tette hozzá a svájci szakember. Binotto irányítása alatt még mindig nem nyert versenyt a Ferrari, ezen próbálnak Magyarországon változtatni. Ehhez azonban Leclerc-nek és Vettelnek is egyenletes, hibátlan teljesítményre lenne szüksége.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: