DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Williams figyelmezteti a Mercedest: Russell nem megy sehova

A sereghajtó istálló csapatfőnöke egyértelművé tette, hogy hosszú távon számolnak újonc brit pilótájukkal és a Mercedes se vigye sehova. Zsákutcába kerülhet ezzel George Russell karrierje?

Teljesen megváltozott a grove-i istálló pilótapárosa a tavalyi évhez képest, a 2018-as szezon leggyengébb duójának tartott Lance Stroll és Szergej Szirotkin ugyanis távozott a gárdától, helyüket a nyolc év után visszatérő és Németországban óriási meglepetésre pontot is szerző Robert Kubica, illetve a tehetséges újonc, George Russell vették át.

Sok örömük nem lehetett eddig ebben az évadban, ugyanis az FW42-es annyira pocsékul sikeredett, hogy alapvetően a pontszerzésre is teljesen alkalmatlan, bérelt helye van a sereghajtó pozícióban. A kaotikus Német Nagydíj rengeteg kiesője és az Alfa Romeók kizárása után Robert Kubica (jelen állás szerint) mégis pontot szerzett Hockenheimben, de ettől még a két Williams itt is az utolsó két helyen futott be.

2019-ben George Russell már többször is villantani tudott a harmatgyenge autóval, leginkább azzal, hogy döntő többségében a versenyeken és az időmérőkön is (sokszor jelentős különbséggel) legyőzi csapattársát, a rutinos lengyelt, ezért többször is felmerült már a neve a sajtóban, hogy esetleg (akár már jövőre is) Lewis Hamilton csapattársa lehet a Mercedes gyári csapatában.

A Williamsnél maradni nem lenne életbiztosítás Russellnek, de van más lehetősége?


Néhány hete az érintett is elismerte, ha Toto Wolff csapatfőnök felhívná ilyen szándékkal, azonnal igent mondana, mivel máris késznek érzi magát arra, hogy akár élcsapatnál is sikeresen versenyezzen. A Williams azonban többéves szerződést kötött Russell-lel és egyáltalán nincs is szándékukban elengedni.

„Megmondtam Toto Wolffnak, hogy George hároméves szerződést kötött velünk, jövőbeli terveink alapját képezi és nem mehet innen sehova” – ecsetelte egyértelmű véleményét Claire Williams csapatfőnök a Daily Mail című lapnak.

A Formula-1-ben is többször szembesültünk már azzal az alapigazsággal, hogy „van az a pénz…”, ne feledjük, hogy a Mercedes a nem éppen gazdag Williams istálló motorszállítója, így bírhat némi befolyással a pilótakérdésre. Ha viszont valóban évekre röghöz kötik George Russellt és a versenyautó nem javul látványosan a következő években, esetleg vakvágányra is kerülhet a fiatal brit ígéretesen induló pályafutása.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: