DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Kubica rekordot döntött megszerzett pontjával

Miután mindkét Alfa Romeo félperces büntetést kapott, Lewis Hamilton és Robert Kubica is bekerült a pontszerzők közé. A lengyel visszatérése óta először ért oda a top 10-be, amivel rekordot döntött.

Mind Kimi Raikkönen, mind Antonio Giovinazzi súlyos büntetést kaptak a Német Nagydíj után, mivel a kuplung késleltetési idejével a kipörgésgátlóhoz hasonló hatást próbáltak imitálni, hogy segítsék a pilóták rajtját a csúszós, vizes pályán.

Így Lewis Hamilton végzett a 9., Robert Kubica pedig a 10. pozícióban, ami azt jelenti, hogy most már egyedül George Russell nem szerzett pontot a 2019-es mezőnyből, a Williams pedig megkaparintotta az első világbajnoki egységét idén.



Ezzel a pontszerzéssel Robert Kubica új rekordot is állított fel, hiszen mikor legutoljára a top 10-ben végzett, az a 2010-es Abu Dhabi Nagydíj volt, ami 8 éve, 8 hónapja és 14 napja volt, ezzel Kubica tartja a két pontszerzés között eltelt leghosszabb időtartam rekordját.

A lengyelnek emellett a körülményekhez is vissza kellett szoknia: „Ez egy őrült verseny volt! A pálya rendkívül csúszott mindvégig, de szerencsére célba tudtam érni az autóval, hiba nélkül, ami a legfontosabb dolog. Nyilván nem újdonság számomra, hogy esőben, vizes körülmények között menjek, de eltelt kilenc év azóta, hogy mindezt F1-es autóval tettem. Abszolút felfrissítette a mai verseny a memóriámat, örülök a megszerzett pontnak!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: